Ekstra Bladet

- DET VAR HYSTERISKE SKRIG

-

– Jeg kommer aldrig til at glemme skrigene fra de kvinder.

Ordene kommer stille fra Kurt Einar Voldseth, der bor ganske få meter fra gerningsst­ederne, hvor ofrene blev draebt – og taet på den mand, som politiet har anholdt.

Han er tydeligvis stadig påvirket af gårsdagens tragedie.

Han fortaeller, at han fandt et hylster med omkring 20 pile og en bue, der var smidt lige foran hans hus og tog det med ind i huset.

– Jeg fandt også en knivskede, men ingen kniv, fortaeller han og konstatere­r med en lav stemme, at gerningsma­nden nok tog den med sig.

Blod og kvaestede

Han tog tingene med ind, og få minutter senere hørte han skrigene.

– Jeg blev bekymret, fordi min datter ofte også går forbi på gaden dernede, så jeg løb derned. Men politiet sagde, at jeg skulle gå tilbage og skubbede mig vaek, fortaeller han.

Men han nåede at se blod og to hårdt kvaestede personer.

– Det var hysteriske skrig om hjaelp. Jeg kan stadig høre dem inde i hovedet. Jeg kommer altid til at huske det, siger han.

Lidt efter kom politiet og sikrede våbnene.

Han ved godt, hvem manden, som politiet har anholdt for drabene, er.

– Vi har sagt hej, når vi har mødtes på gaden. Men han har virket skummel og aggressiv. Det er en person, som har haft mange problemer. Utilregnel­ig. Han burde have haft hjaelp for laenge siden, siger Kurt Einar Voldseth, der dog på ingen måde har forudset, at han kunne begå noget så forfaerdel­igt.

Jeg kommer aldrig til at glemme skrigene fra de kvinder

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark