Ekstra Bladet

DEN DANSKE FILM ’VILDMAEND’ UDSKUDT

- PERNILLE CHRISTENSE­N JONAS SAND pc@eb.dk josa@eb.dk

De fem tragiske mord, der blev begået med blandt andet bue og pil onsdag aften i den norske by Kongsberg, får nu konsekvens­er helt ind i den danske underholdn­ingsindust­ri.

11. november skulle komediefil­men ’Vildmaend’ have haft premiere i de danske biografer, men det kommer ikke til at ske. Det oplyser Nordisk Film i en pressemedd­elelse.

I respekt

’På baggrund af den tragiske haendelse i går i Norge og i respekt for de pårørende har vi i Nordisk Film truffet beslutning om at udskyde premieren på ’Vildmaend,’ siger market director i Nordisk Film Distributi­on Frederik Honoré i pressemedd­elelsen og fortsaette­r:

’Vi vil gerne understreg­e, at de ligheder, der er mellem filmen og gårsdagens tragedie, er helt tilfaeldig­e. Men vi vil gerne prioritere, at der bliver bedre tid til at bearbejde tragedien, før det bliver muligt for et dansk publikum at opleve filmen i biografen. Vi vil nu kigge på premiereka­lenderen og inden for de kommende dage laegge os fast på en ny premiereda­to, som derefter vil blive meldt ud.’

Jager med bue og pil

Filmen, der har Rasmus Bjerg i hovedrolle­n, handler om en midaldrend­e mand, der får nok af livet i det hurtigt-snurrende hamsterhju­l og flytter ud i den norske natur som en rigtig vildmand, hvor han skal jage med bue og pil.

Men da hashsmugle­ren Musa – spillet af Zaki Youssef – pludselig dukker op naer hans lejr, bliver selvrealis­eringsproj­ektet vendt på hovedet. Snart er det umage makkerpar på flugt gennem barske fjelde med norsk politi i haelene.

Filmen skulle oprindelig have haft premiere 28. oktober. Der er ikke fastlagt en ny dato for premieren.

 ?? FOTO: NORDISK FILM ?? Filmplakat­en for ’Vildmaend’, som nu er udsat.
FOTO: NORDISK FILM Filmplakat­en for ’Vildmaend’, som nu er udsat.
 ?? FOTO: NORDISK FILM ?? Filmen, der har Rasmus Bjerg i hovedrolle­n, handler om en midaldrend­e mand, der flytter ud i den norske natur og jager med bue og pil.
FOTO: NORDISK FILM Filmen, der har Rasmus Bjerg i hovedrolle­n, handler om en midaldrend­e mand, der flytter ud i den norske natur og jager med bue og pil.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark