Ekstra Bladet

Derfor endte de i Sønderborg

-

Kolding, Randers, Farum, Aalborg, Hedehusene og Silkeborg er de byer, som ’Nybyggerne’ indtil nu har vaeret omkring.

Denne gang er Sønderborg vaert for programmet, og det er bestemt ikke en tilfaeldig­hed.

– Det kraever rigtig meget arbejde og mange aftaler at komme frem til, hvor vi ender med at optage i Danmark. Man skal have et sted, der er attraktivt, og hvor der sker noget, så vi kan lokke folk til. Vi vil gerne have nogle dygtige mennesker, der vil have lyst til at bo her. Det handler også om, at vi skal have det rigtige projektbyg­geri, der kan fortaelles nogle gode historier om i tv, lyder det fra Henrik Rasmussen fra Metronome.

Midt i byen

– Derudover skal seerne føle, at de får noget nyt i programmet. Nu er vi gået mere grønt denne gang, og det kommer også til at fylde i programmet. Det skal ligeledes også passe med timingen, for lige nu er der virkelig gang i byggebranc­hen, så tingene står ikke frit i tre måneder for sjov, fortsaette­r han og uddyber:

– Vi fik en henvendels­e fra Sønderborg om, at de gerne ville vaere vaert for programmet, og jeg synes, det er superfedt, da det er en smuk by, hvor der er lufthavn, kultur og halvanden kilometer til havneprome­naden. Samtidig ligger byggeriet midt i byen og ikke i et nybygget område seks kilometer vaek.

– Men fra henvendels­en til nu har vaeret en lang proces, da det er et stort puslespil, hvor mange ting skal passe sammen.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark