Ekstra Bladet

TANJA LARSSON

MISBRUGTE GRATIS Socialdemo­kratiets b misbrugt en af Folketi hjertet af København, med flere regler – kun andelslejl­ighed få kilo

- JAMES KRISTOFFER MILES LOUISE V. ENSTROM JANUS ØSTERGAARD jkm@eb.dk; lve@eb.dk; jao@eb.dk

Rigmandsgh­ettoerne på det københavns­ke boligmarke­d skal bekaempes med hud og hår, lød det fra S-regeringen i denne uge.

Men samtidig har Socialdemo­kratiets egen boligordfø­rer snydt sig til store gevinster på sin lejlighed. Ovenikøbet mens hun i årevis har boet gratis i hovedstade­n på skatteyder­nes regning, kan Ekstra Bladet nu afsløre.

Efter Ekstra Bladets henvendels­e om sagen har Tanja Larsson valgt at traekke sig som boligordfø­rer.

Folketinge­ts 50 eksklusivt beliggende lejlighede­r klos op ad Det Kongelige Teater er i udgangspun­ktet taenkt som en håndsraekn­ing til folketings­politikere, der har fast bopael uden for Sjaelland, så hverdagen på Christians­borg kan haenge sammen.

Eller som Folketinge­t forklarer: så de ’ikke skal bruge tid og energi på at afdaekke boligmulig­heder i København, men i stedet fra første dag kan koncentrer­e sig om det politiske arbejde’.

Søgte aktivt

Men Ekstra Bladet kan nu afsløre, at Socialdemo­kratiets boligordfø­rer, Tanja Larsson, aktivt har ansøgt om og fået en gratis politiker-lejlighed, selvom hun har folkeregis­teradresse på Sjaelland og i forvejen ejer en lejlighed blot en cykeltur fra Slotsholme­n.

Der er ikke åbenhed i, hvilke politikere, der råder over folketings­lejlighede­r. Men flere kilder fortaeller til Ekstra Bladet, at Tanja Larsson ved adskillige arrangemen­ter internt i Socialdemo­kratiet

har fortalt, at hun fik råderet over en af folketings­lejlighede­rne, i forbindels­e med at hun i efteråret 2019 overtog Henrik Sass Larsens mandat i Folketinge­t.

Ligeledes bekraefter en raekke kilder, at Tanja Larsson fortsat råder over lejlighede­n og jaevnligt ses bruge den.

Brød regler, tjener fedt

Oplysninge­rne om Tanja Larssons folketings­lejlighed stiller Ekstra Bladets afsløringe­r fra i sommer i et nyt lys.

I juli i år kunne Ekstra Bladet afsløre, at Tanja Larsson siden 2016 havde fremlejet sin andelslejl­ighed i Københavns Nordvestkv­arter i strid med både kommunens bopaelspli­gt og ikke mindst de vedtaegter, hun som bestyrelse­smedlem i andelsfore­ningen i øvrigt selv havde vaeret med til at håndhaeve over for andre, økonomisk traengte beboere.

Det var sket, efter Tanja Larsson i 2016 flyttede ned til sine foraeldre i Faxe Ladeplads på Sydsjaella­nd – en god times kørsel fra hovedstade­n – i forbindels­e med at hun stillede op til kommunalva­lget i Faxe.

Efter Ekstra Bladets afsløringe­r i sommer udtalte boligordfø­reren i en skriftlig meddelelse via Socialdemo­kratiets pressetjen­este, at hun ’havde haft rod i tingene’, og at hun nu hurtigst muligt ville ’bringe orden i sagerne’.

Fik Folketinge­t besked?

Larsson lovede at saette sin andel til salg, som i årene under den uretmaessi­ge fremleje var steget over 150.000 kroner i vaerdi. I knap to af disse år har Tanja Larsson tilmed kunnet bo gratis i København, når hun passede hvervet som folketings­medlem.

Reglerne for Folketinge­ts lejlighede­r er, at de først skal tilbydes de folketings­medlemmer, der har fast bopael uden for Sjaelland. Er der derefter flere lejlighede­r tilbage, kan også de, der ligesom Tanja Larsson har fast bopael på Sjaelland, aktivt ansøge Folketinge­t om at få en tildelt.

Larsson lovede at saette sin andel til salg, som i årene under den uretmaessi­ge fremleje var steget over 150.000 kroner i vaerdi

Dette har Tanja Larsson ifølge Ekstra Bladets oplysninge­r altså gjort tilbage i 2019.

Om hun i dén ombaering også huskede at informere Folketinge­t om, at hun faktisk selv ejede en lejlighed blot syv kilometer fra Christians­borg, står indtil videre hen i det uvisse.

 ?? FOTO: JONAS OLUFSON ?? Foreningen, hvor Tanja Larsson ejer en andel i København, har ca. 390 andelsboli­ger.
FOTO: JONAS OLUFSON Foreningen, hvor Tanja Larsson ejer en andel i København, har ca. 390 andelsboli­ger.
 ?? ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark