Ekstra Bladet

STORM P. ØVERST - SEX FORNEDEN

NYT REVY- OG SATIREMUSE­UM åbner i aften på Kulturnatt­en på Frederiksb­erg

- HELLE KASTHOLM HANSEN FOTO: HENNING HJORTH hka@eb.dk

Smilet er den korteste vej mellem to mennesker, og sex er vist kommet for at blive. Med de to erkendelse­r kan Storm-museet med sin humor og satire på Frederiksb­ergs Runddel vist ikke gå helt galt i byen.

Navnet er en hyldest til legendaris­ke Storm P., og underetage­n byder på fest og farver i alle afskygning­er og ikke mindst sex i revy og satire igennem årene.

Det er standupper­en Mick Øgendahl, som museets direktør Astrid la Cour har bedt om at saette liv i kludene til gallaåbnin­gen, og det er sjovt – ikke mindst fordi han ifølge sig selv er ude af stand til at huske en god gammel tøhø-joke i mere end fem minutter.

Elsker jokes

– Mine tre børn har opgivet mig for laengst. De henregner det under min almindelig­e distraethe­d, når jeg ikke kan huske eller genfortael­le deres vittighede­r, griner Øgendahl og tilføjer:

– Siden jeg for snart mange år siden begyndte at lave stand up, hvor historiern­e bygges op og er lange, er min evne til at huske korte, fyndige vitser forsvundet. Men det betyder ikke, at jeg ikke holder af gode gammeldags jokes. Jeg elsker dem.

For Øgendahl er dansk humor noget enestående.

– Satire og humor har altid fascineret mig. Det er en kunstform, der kan skubbe til meget. Den kan bygge op og pille ned. Humoren kan prikke til magten og udstille hykleriet.

Mick Øgendahl forklarer, at komik og satire rummer muligheden for at vaere alvorlig uden at blive højpandet, og han påpeger, at ingen har sagt det bedre end Piet Hein: ’Den der blot tager spøg for spøg og alvor kun alvorligt, han har faktisk fattet begge dele dårligt.’

Lidt til husarerne

Det nye Storm er en sammenlaeg­ning af det gamle Storm P. Museum og Alhambra.

– Storm er det eneste museum i Danmark for satire og revy. Museet er med hele vejen fra Storm P., Liva Weel og PH til Dirch Passer og videre til nutiden med Casper Christense­n og Roald Als, forklarer direktør Astrid la Cour.

Museet ved godt, hvordan man tiltraekke­r husarerne: nøjagtigt som i de gamle revyer – med sex.

– Mens Storm P. udstilles øverst i huset, har vi valgt at køre vores temaudstil­ling om sex forneden. ’Blot til lyst?’ hedder den, og her viser vi eksempler på, hvordan sex er indgået i humor, satire og revy igennem tiderne, griner hun.

La Cour mener, at Kulturnatt­en er et godt tidspunkt at åbne på, og hun håber, at revy- og comedybran­chen vil omfavne det nye initiativ.

 ?? ?? Da Mick Øgendahl skulle til eksamen i 9. klasse kunne han vaelge imellem fire billeder som udgangspun­kt for sin stil. Han valgte dette Storm P.billede, og fik sit første 11-tal.
Da Mick Øgendahl skulle til eksamen i 9. klasse kunne han vaelge imellem fire billeder som udgangspun­kt for sin stil. Han valgte dette Storm P.billede, og fik sit første 11-tal.
 ?? ?? Skuespille­rparret Ditte Hansen og Benjamin Boe var blandt gaesterne ved gallaåbnin­gen, og de er begge vilde med revy og satire. Ifølge Boe er Storm P.-udstilling­en fantastisk. – Mange af nutidens standupper­e har meget at takke Storm P. for, mener han.
Skuespille­rparret Ditte Hansen og Benjamin Boe var blandt gaesterne ved gallaåbnin­gen, og de er begge vilde med revy og satire. Ifølge Boe er Storm P.-udstilling­en fantastisk. – Mange af nutidens standupper­e har meget at takke Storm P. for, mener han.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark