Ekstra Bladet

LØFTET PEGEFINGER

EFTER EKSTRA BLADETS AFSLØRINGE­R: Bestyrelse­n bag Netavisen Pio kraever mere kontrol med chefredakt­øren

- JAMES KRISTOFFER MILES KRISTIAN B. LARSEN kbl@eb.dk jkm@eb.dk

Der er generel tillid til chefredakt­ør for Netavisen Pio Niels Jespersen, men bestyrelse­n har løftet pegefinger­en og kraevet mere kontrol.

Sådan siger Max Meyer, der er bestyrelse­sformand for Netavisen Pio efter Ekstra Bladets afsløring af, at Netavisen Pio har kopieret store dele af mindst 39 artikler.

– Jeg synes, han har reageret, som han skulle, da han bliver opmaerksom på artiklerne, som Ekstra Bladet omtaler, siger Max Meyer.

– Man kan diskutere, om Niels skulle have laest alle artikler igennem og kontroller­et dem. Det har han ikke gjort, og det er en af de ting, vi strammer op på, som han skal gøre fremover, fortaeller bestyrelse­sformanden.

Alle artiklerne er nu fjernet fra Netavisen Pio, og medarbejde­ren, der igennem et år har produceret de i vidt omfang kopierede artikler, er hjemsendt.

– Er det plausibelt, at Niels Jespersen intet vidste om de 39 artikler skrevet gennem et helt år?

– Jeg er nødt til at tro på, at han blev lige så overrasket som os, og det er også det indtryk, jeg har, siger Max Meyer.

– Så mange artikler udgiver Pio jo heller ikke. Det må vaere muligt at holde øje med.

– Det er rigtigt, og vi skal sikre, det ikke sker igen – ikke engang noget, der ligner det – så det strammer vi op på, fortaeller han.

Selv bedyrer Niels Jespersen, at han intet kendte til grovheden af plagiatet af andre mediers historier.

– Jeg har ikke vaeret vidende om, at vi har kopieret i det omfang, men når det er sagt, er det mit ansvar, og det falder tilbage på mig, siger Niels Jespersen.

– Den gaengse skik er blevet mere restriktiv, men det omfang, som I har dokumenter­et, er ikke for lange eller for mange citater, det er direkte plagiat, siger han.

– Forstår du, hvis flere taenker, at du må have vidst det her, når man ser på omfanget?

– Ja, det kan jeg godt forstå.

Netavisen Pio kan ende med en millionreg­ning, hvis alle de kraenkede medier kraever godtgørels­e og erstatning. Flere advokater vurderer, at hver kraenkelse kan medføre et krav på 10.000-50.000 kroner.

Jeg har ikke vaeret vidende om, at vi har kopieret i det omfang

 ?? FOTO: SØREN BIDSTRUP/RITZAU SCANPIX ?? Mindst 39 gange har netavisen Pio plagieret andre medier. Nu får chefredakt­øren en løftet pegefinger af bestyrelse­n.
FOTO: SØREN BIDSTRUP/RITZAU SCANPIX Mindst 39 gange har netavisen Pio plagieret andre medier. Nu får chefredakt­øren en løftet pegefinger af bestyrelse­n.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark