Ekstra Bladet

VINGEGAARD ER ST

NAESTE ÅRS TOUR-RUTE ligger perfekt til Danmarks største Tour-håb, men så laenge Primoz Roglic holder sig i sadlen, er Jonas Vingegaard hjaelperyt­ter, vurderer Michael Rasmussen

- BRIAN ASKVIG ask@eb.dk

En rute med seks bjergetape­r, fem bjergafslu­tninger og i alt 29 stigninger i de tre højeste kategorier er en gave fra himlen til en bjergrytte­r af Jonas Vingegaard­s kaliber.

Men klatreren fra Thy skal ikke regne med, at alt er lagt til rette for ham i naeste års Tour de France.

Vingegaard, som sensatione­lt kørte på podiet i Touren i år, og som er den eneste hidtil i Touren, der har turdet og formået at angribe det slovenske faenomen Tadej Pogacar i de høje bjerge, vil atter stille til start i løbet som hjaelperyt­ter.

Det vurderer Ekstra Bladets kommentato­r Michael Rasmussen under den forudsaetn­ing, at sloveneren Primoz Roglic holder sig i sadlen og stiller til start i sin bedste form, når løbet skydes i gang i København 1. juli naeste år.

– Så laenge Roglic kører, som Roglic kører, så er Vingegaard nummer to på

Jumbo-Visma, siger Michael Rasmussen, som i går fulgte praesentat­ionen af Tour-ruten.

Han beskriver ruten som ’en god, spaendende rute, hvor man har fundet plads til Danmark, fire bjergkaede­r og en brostenset­ape’.

– Men jeg tror samtidig, at Jumbo-Visma har brug for både Vingegaard og Roglic for omsider at hive en Tour-sejr hjem. Det kraever helt åbenlyst noget saerligt at få ram på Pogacar, siger Rasmussen.

Lange udsigter

23-årige Pogacar har vundet det seneste to udgaver af Tour de France og er indlysende storfavori­t til at vinde en tredje Tour-sejr, og formentlig flere endnu i den lange karriere, der endnu ligger foran ham.

En dansk Tour-sejr har lange udsigter, men mindre kan også gøre det. Vingegaard blev nummer to sidste år, da Roglic var udgået efter et styrt, men også med Roglic i løbet kan danskeren praestere noget bemaerkels­esvaerdigt, Rasmussen.

Det kan vaere en etapesejr eller en podieplads – givetvis det nederste trin, hvis den slovenske duo holder sig i sadlen hele vejen til Paris. Rasmussen tøver derimod med at spå om andre danske højdepunkt­er i naeste års Tour.

– Før 2021-Touren fik jeg vist udråbt lige rigeligt med ‘danskereta­per’, for det endte som en fis i en hornlygte, siger Rasmussen.

– Det er svaert at pege på en oplagt etapesejr, for der bliver bare kørt anderledes staerkt i Touren. Det her er ikke Vuelta a España, hvor Magnus Cort lige vinder tre etaper.

– Men jeg vil igen sige, at hvis Jakob Fuglsang gør sig umage med at smide noget tid tidligt i løbet, så han overhovede­t ikke udgør nogen fare for nogen i klassement­et, kunne han måske slippe af sted på 9. eller 10. etape og komme de store favoritter i forkøbet. vurderer

 ?? ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark