Ekstra Bladet

Familiemed­lem: ’Den skønne dreng’

-

Et af Espen Andersen Bråthens danske familiemed­lemmer fortaeller til Ekstra Bladet, at den nu 37-årige mand i mange år har vaeret ’uden for paedagogis­k raekkevidd­e’. Men der er også gode minder om han i familien:

– Vi er kede af, at den skønne, kaerlige dreng, som vi med jaevne mellemrum kunne besøge (...), aldrig vender tilbage til os.

Frygtede for foraeldre

Familiemed­lemmet vidste ikke, at den nu sigtede mand havde kompetence­r som bueskytte. Han fatter ikke, hvordan manden kunne nå at draebe fem mennesker med pile.

Andersen Bråthens familie i Danmark fik straks en mistanke om, at den 37-årige dansker kunne vaere gerningsma­nden, da de hørte om den dramatiske haendelse i Oslo.

– Vi frygtede, at hans foraeldre også kunne vaere slået ihjel. Jeg synes godt nok, der er nogle myndighede­r, som har skidt i naelderne. Han burde have vaeret på en lukket afdeling for laenge siden, siger manden.

Han henviser til, at den sindsliden­de mand sidste år fik besøgsforb­ud i forhold til sine foraeldre, efter at han havde truet med at slå dem begge ihjel under et uvarslet besøg.

 ?? FOTO: TERJE PEDERSEN/RITZAU SCANPIX ?? Norsk politi laver tekniske undersøgel­ser i Kongsberg efter drabene onsdag.
FOTO: TERJE PEDERSEN/RITZAU SCANPIX Norsk politi laver tekniske undersøgel­ser i Kongsberg efter drabene onsdag.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark