Ekstra Bladet

ST PÅ BOLIGFUSK ANDRE BOLIGFUSKE­RE

-

Socialdemo­kratiets boligordfø­rer, Tanja Larsson, er ikke den første politiker, der har draget personlig fordel af Folketinge­ts boligordni­ng.

❘ 2015 kunne □kstra Bladet afsløre, at den davaerende socialdemo­kratiske kommunalor­dfører, i dag erhvervsmi­nister, Simon Kollerup, i flere år havde haft en af Folketinge­ts lejlighede­r stillet til rådighed.

Dét selvom han reelt havde boet sammen med sin kaereste og børn i en ejerlejlig­hed på Christians­havn.

Samtidig havde han nydt fordel af et skattefrit tilskud på 30.218 kroner årligt til dobbelt husførelse, fordi han derudover havde et hus i Thy.

Han ville dengang ikke oplyse, hvad han havde brugt Folketinge­ts lejlighed til.

❘ 2015 fortalte TV 2, at Liberal Alliances formand, Anders Samuelsen, havde lånt sin folketings­lejlighed ud til sin søn, sin bror, sine jyske naboer og til Liberal Alliances ungdomspar­ti.

De unge liberale havde ovenikøbet festet i lejlighede­n til gene for flere af de andre politikere i opgangen.

Dengang udtrykte Folketinge­ts davaerende formand, Mogens Lykketoft, at den slags brug af de skatteyder­betalte lejlighede­r ikke var i orden, og at det burde sikres, at det ikke skete igen.

❘ 2016 kunne □kstra Bladet desuden afsløre, at Mette Bock fra Liberal Alliance lejede sin egen københavne­rlejlighed ud på Airbnb, samtidig med at hun ligesom Simon Kollerup modtog et årligt tilskud på 30.000 kroner til dobbelt husførelse fra staten, fordi hun også havde hus i Jylland.

På den måde fik politikere­n altså både saek.

FOTOS: JENS DRESLING i pose og i

 ?? ??
 ?? ??
 ?? ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark