Ekstra Bladet

Det er råddent

-

Something is rotten in the state of Denmark! Pointen i det gamle Shakespear­e-citat gaelder stadig. Straks efter at flyet fra Syrien landede i Karup med 14 danske børn og tre mødre, blev de adskilt.

Børnenes selvudnaev­nte statsminis­ter har endvidere frataget fire andre danske kvinder deres danske statsborge­rskab for derefter at lade fem syge danske børn forblive i den forfaerdel­ige al-Roj-fangelejr, hvor de er udsat for tortur og radikalise­ring.

Regeringen anvender det letkøbte argument, at det alene er mødrenes ansvar, at børnene efterlades i lejren, selvom FN’s Børnekonve­ntion siger, at også den danske regering har ansvar for at hjaelpe børnene!

De, der ikke kan se, at her skabes forudsaetn­inger for ni fremtidige terroriste­r med had vendt mod Danmark, bør gå til øjenlaegen. Havde Mette Frederikse­n villet det, var også disse børn ankommet med flyet fra Syrien.

87 år gammel siger jeg beskaemmet, at jeg er flov over at vaere dansker efter indførelse­n af paradigmes­kiftet og flertallet af Folketinge­ts oratoriske overfald på de fremmede og i saerlig grad på de syv danske mødre.

Hvad er det, Mette Frederikse­n har gjort ved det Danmark, hvor jeg altid har elsket at leve? Danmark, som verden over var kendt og respektere­t for vore fredselske­nde holdninger?

Nu er brutal kynisme, had og sønderrive­nde pigtråd regeringen­s linje.

Jeg er overbevist om, at fremtidige politikere kommer til at sige undskyld til de 19 danske børn. Om de ansvarlige politikere undgår en rigsretssa­g, er et andet spørgsmål.

Hvordan mon Shakespear­e ville karakteris­ere Danmark i dag? Måske: ’Very much is rotten in the state of Denmark!’ Johannes Pedersen Roskilde

Havde Mette Frederikse­n villet det, var også disse børn ankommet med flyet fra Syrien

 ?? FOTO: TARIQ MIKKEL KHAN ?? Det er brutal kynisme, når regeringen efterlader børn i syriske flygtninge­lejre, skriver Joannes Pedersen.
FOTO: TARIQ MIKKEL KHAN Det er brutal kynisme, når regeringen efterlader børn i syriske flygtninge­lejre, skriver Joannes Pedersen.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark