Ekstra Bladet

Skriver om barsk seksuel debut

-

Annette Heick kommer vidt omkring i sin nye bog ’Datteren’, som er en fortaellin­g om hendes liv.

I bogen beretter hun om historier, der har formet hende, og her kommer hun blandt andet ind på sin seksuelle debut, som ifølge forfattere­n var en ubehagelig oplevelse.

’Vi var alene og lagde os i sengen, og han hev mine trusser af. ’Jeg er ikke klar’, sagde jeg. [...] ’Der sker ikke noget’ sagde han, og holdt mig så fast, mens han tog mig. [...] Det gjorde sindssygt ondt. [...] Jeg lå bare helt stille. Det var på ingen måde rart, men måske var det sådan, det skulle vaere. Jeg anede det ikke’, skriver Annette Heick i sin bog.

Episoden vil nogle mennesker måske anse som en voldtaegt, men forfattere­n selv ser dog ikke sådan på det.

Og på trods af, at hun i bogen ikke er bleg for at saette navn på flere kendte personer, som for eksempel forholdet til Jens Gaardbo, så har hun alligevel valgt ikke at udlevere vedkommend­e.

– Der er egentlig kun to steder, hvor jeg decideret har holdt nogle navne skjult. Og en af dem er min seksuelle debut, som jeg bemaerker, at nogen kalder en voldtaegt.

– Det er ikke sådan, jeg selv har opfattet det, fortaeller Annette Heick til Ekstra Bladet, da Ekstra Bladet møder hende fredag til hendes bogrecepti­on.

– Men sådan, som vi betragter de ting i dag, i forhold til om man har givet samtykke, jamen så kunne man vel godt kategorise­re det sådan, og fordi vi balancerer på den kant, hvor det kunne gå hen og vaere kriminelt, så har jeg valgt ikke at naevne hans navn, lyder det fra forfattere­n.

Så har jeg valgt ikke at naevne hans navn

 ?? FOTO: JONAS OLUFSON ?? Annette Heicks fortaeller i sin nye bog ’Datteren’ om en dårlig oplevelse i forbindels­e med sin seksuelle debut.
FOTO: JONAS OLUFSON Annette Heicks fortaeller i sin nye bog ’Datteren’ om en dårlig oplevelse i forbindels­e med sin seksuelle debut.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark