Ekstra Bladet

Minister: Vi aendrer det ikke

-

Beslutning­en om at lukke en årgang har skabt utilfreds hos flere af de seks gymnasier, som det kommer til at gå ud over.

Både rektoren på Høje Taastrup har frabedt sig en ’frisk start’, og i sidste uge strejkede eleverne på Viby Gymnasium også.

Trods det mener børneog undervisni­ngsministe­r Pernille Rosenkrant­zTheil (S), at det er løsningen.

– Jeg forstår godt elevernes indvending­er, og vi har også haft meget grundige drøftelser om det her tiltag, siger ministeren.

– Vi har gjort det af to grunde. Den ene grund er, at det kan give skolerne en frisk start, når de i 2023 starter op med en ny årgang og med den nye elevbalanc­ering. Den anden grund er, at vi kan give skolerne noget fagligt, fordi de jo får økonomisk hjaelp, så der ikke skal afskediges underviser­e i perioden med faerre elever.

– Eleverne siger selv, at penge ikke erstatter elever. De frygter for det sociale. Mener du, at det kan blive det samme miljø, når de skal undvaere en hel årgang?

– Det bliver et anderledes miljø, det anerkender jeg. Men jeg mener ikke, at det nødvendigv­is bliver et dårligere miljø. Jeg er sikker på, at det kan blive et rigtig fint studiemilj­ø med to årgange.

– De her skoler har brug for en frisk start. Problemet har vaeret her de seneste 15 år, så jeg er tilfreds med, at der nu bliver taget nogle beslutning­er for at løse det.

– Ser du dette som løsningen?

– Ja, jeg mener, at det løser det i lange traek. Fejlen er ikke hos de elever, som går på skolerne. Fejlen ligger i de tidligere politiske beslutning­er, hvor man ikke har kigget konkret på elevsammen­saetningen på de enkelte skoler. Det gør vi nu, slutter ministeren.

 ?? ?? Eleverne på Langkjaer Gymnasium i Tilst ved Aarhus strejker for at vise deres utilfredsh­ed med politikern­es beslutning om at lukke en hel årgang ude. Eleverne havde tapet døren ind til laerervaer­elset, så laererne ikke kunne komme ud og undervise.
Eleverne på Langkjaer Gymnasium i Tilst ved Aarhus strejker for at vise deres utilfredsh­ed med politikern­es beslutning om at lukke en hel årgang ude. Eleverne havde tapet døren ind til laerervaer­elset, så laererne ikke kunne komme ud og undervise.
 ?? FOTO: JENS DRESLING ?? Børne- og undervisni­ngsministe­r Pernille Rosenkrant­z-Theil (S): – Jeg er sikker på, at det kan blive et rigtig fint studiemilj­ø med to årgange.
FOTO: JENS DRESLING Børne- og undervisni­ngsministe­r Pernille Rosenkrant­z-Theil (S): – Jeg er sikker på, at det kan blive et rigtig fint studiemilj­ø med to årgange.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark