Ekstra Bladet

Rigmand kendt fra HBO-serie får livstid

-

Den amerikansk­e rigmand Robert Durst, der blev kendt i HBO-serien ’The Jinx’, er blevet idømt faengsel på livstid for drabet på sin veninde Susan Berman i 2000.

Det har en dommer i Los Angeles afgjort.

Strafudmål­ingen fandt sted, efter at den 78-årige mangemilli­onaer og ejendomsar­ving i september blev fundet skyldig i drabet på Susan Berman.

Robert Durst har brugt en stor del af de sidste fire årtier på at undslippe loven, efter at hans hustru, Kathleen McCormack, forsvandt i New York i 1982.

Anklagemyn­digheden mener, at han draebte sin veninde Susan Berman, fordi han frygtede, at hun ville afsløre over for myndighede­rne, at hun i 1982 hjalp Durst med at skaffe et falsk alibi.

Et naevninget­ing i Los Angeles fandt i september Durst skyldig i at have draebt den 55-årige Berman med et skud i baghovedet i hendes hjem i Beverly Hills i 2000.

Da Susan Berman samtidig var et vidne i sagen om Kathleen McCormack, blev Robert Durst også dømt for at have draebt et vidne. Det i sig selv kan udløse en livstidsst­raf.

Robert Durst er omdrejning­spunktet i den populaere HBO-serie ’The Jinx: The Life and Deaths of Robert Durst’ fra 2015.

Det er en såkaldt true crime-serie, hvor Durst blandt andet bliver konfronter­et med mistanker om, at han har slået flere personer ihjel. Det gaelder hans forsvundne hustru, Susan Berman og hans nabo i Texas, Morris Black, som opdagede Dursts identitet, da han skjulte sig for myndighede­rne.

I et afsnit af serien går

Robert Durst ind på et badevaerel­se efter et interview og har tilsynelad­ende glemt, at han stadig har en mikrofon på. Her siger han til sig selv: ’Hvad fanden er det, jeg har gjort? Draebt dem alle sammen, selvfølgel­ig.’

Robert Durst blev anholdt i marts 2015 i sagen om drabet på Berman, få timer før det sidste afsnit af HBO-serien blev vist.

Selv om Durst laenge var mistaenkt i sagen om sin hustrus forsvinden, blev han aldrig sigtet. Den laegestude­rende Kathleen McCormack var 29 år, da hun forsvandt.

Ritzau

 ?? FOTO: RITZAU SCANPIX ?? Robert Durst, der blev kendt i serien ’The Jinx’, fik livstid for drabet på sin veninde Susan Berman.
FOTO: RITZAU SCANPIX Robert Durst, der blev kendt i serien ’The Jinx’, fik livstid for drabet på sin veninde Susan Berman.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark