Ekstra Bladet

VI FORTRØD IKKE DENGANG, MEN ...

DBU-formanden er ikke meget for at indrømme fejlen i at pege på Michel Platini, der fik VM til Qatar

- JONAS RYFELDT Hvis budskabern­e på de flag er i strid med gaeldende regler, så bliver de fjernet. Hvis vi skal have aendret på det, så skal vi have aendret på reglerne FOTO: TARIQ MIKKEL KHAN Havde vi vidst det, som kom frem i 2016, da det var aktuelt at s

Tirsdag aften, kort inden den danske VM-billet kom i hus, blev landsholds­fan Daniel Niebuhrs banner konfiskere­t i Parken. Med teksten ’Boycott Qatar 2022’ var budskabet ganske klart.

Det er linjen, der er blevet lagt, og sådan vil det fortsaette, siger DBU-formand Jesper Møller.

– Hvis budskaber ne på de flag er i strid med gaeldende regler, så bliver de fjernet. Hvis vi skal have aendret på det, så skal vi have aendret på reglerne.

Nultoleran­ce

– Det kommer jo også til an på, hvad der står på det pågaeldend­e flag. Det må overlade til dem, der afvikler kampene (i dette tilfaelde FIFA, red.) at vurdere. Ellers må vi politikere til at kigge på det ene og det andet.

– Det er jo ikke mig, der fortolker bestemmels­en. Det er et disciplina­ersystem. Hvis de vurderer, at det er en overskride­lse af regelsaett­et, så skal flaget jo fjernes.

– Har du taenkt dig at arbejde med det reglement for at aendre det?

– Vi har besluttet os for, at der skal vaere en nultoleran­ce over for enhver form for diskrimina­tion eller noget, der kan fremstå diskrimine­rende.

– Det, tror jeg er vigtigt at holde fast i. Det er jo ikke kun i Danmark, at der spilles kampe, det er hele Europa, så der skal vi taenke os godt om, før vi begynder at aendre noget.

Der var flere forskellig­e markeringe­r i Parken i tirsdags mod Qatars VM-vaertskab.

Hvad er din personlige holdning?, blev der spurgt på det digitale pressemøde.

– Jeg er jo advokat, og så må man jo sige, hvad man vil, bare man er klar til at tage konsekvens­erne. Jeg bryder mig ikke om, at man udtrykker sig diskrimine­rende. – Jeg vil hellere have, at man udtrykker sig positivt. Ellers ved jeg, at jeg kommer til at have diskussion­en med nogen internatio­nalt, der er af den opfattelse, at vi saetter barren meget højt – måske også højere end reglerne kan. Så jeg vil gerne have, at man udtrykker sig positivt i stedet for negativt, så man ikke kommer til at fremstå på en diskrimine­rende måde.

Mere nultoleran­ce

– Vi har nultoleran­ce over

 ?? FOTO: PER RASMUSSEN ?? Masser af kritik
DBU’s kommunikat­ionschef Jakob Høyer ser sin øverste chef over skulderen. Jesper Møller havde indkaldt til pressemøde og prøvede at svare på, om bannere med kritik af Qatar skal vaere på stadion.
FOTO: PER RASMUSSEN Masser af kritik DBU’s kommunikat­ionschef Jakob Høyer ser sin øverste chef over skulderen. Jesper Møller havde indkaldt til pressemøde og prøvede at svare på, om bannere med kritik af Qatar skal vaere på stadion.
 ?? ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark