Ekstra Bladet

Vidste det ikke

- Jry@eb.dk

for enhver diskrimina­tion.

Skal det så tolkes sådan, at boykot Qatar-banneret er diskrimine­rende? Åbenbart ikke.

– Det har jeg jeg ikke sagt. Nu laegger du svaret i munden på mig. Den, der har ansvaret for kampen, har vurderet det.

– I har sagt, at I er imod valget af

Qatar som VM-vaert, og siger, at I ikke har støttet det. Men I støttede jo Michael Platini, der fik VM til Qatar. Fortryder I støtten?

– Det er jo mange år siden, at det var aktuelt med

Platini, og alene det, at han er fjernet på grund af korruption, det taler jo egentlig for sig selv. Så svaret er: Vi fortrød ikke, at vi støttede ham dengang, men som tingene udviklede sig, så endte det jo på en anden måde.

– Havde vi vidst det, som kom frem i 2016, da det var aktuelt at støtte ham, så er det jo ikke sikkert, vi havde stemt på ham. Men det kommer så an på, hvad alternativ­et var.

DBU’s betaendte billetsag har trukket i langdrag, og Ekstra Bladet har i lang tid forsøgt at finde svar.

Historien er helt kort, at DBU-formand Jesper Møller tilbage i 2016 skulle bruge seks billetter til Champions League-finalen i Milano, og dem skaffede hans forgaenger i jobbet, Allan Hansen, men Møller endte med ikke at skulle bruge dem alligevel.

Trukket i løn

Vicedirekt­ør i DBU Kenneth Reeh overtog billettern­e til brug i bekendtska­bskredsen, og så gik det galt.

Jesper Møller blev trukket i løn for billettern­e, der havde en vaerdi af godt 20.000 kroner, men Kenneth Reeh sendte i stedet en mail til DBU’ regnskabsa­fdeling med besked om, at den skal betales af driftskont­oen.

Ekstra Bladet har igennem en laengere periode forsøgt at få formanden til at svare på et centralt spørgsmål.

– Var du vidende om, at Kenneth Reeh tørrede regningen for Champions Leaguebill­etterne i 2016 af på DBU's driftskont­o?

– Nej.

– Hvad synes du om, at det skete?

– Det har vores direktør jo kommuniker­et. Der er begået en fejl, og den har vi jo erkendt, og så er den ikke laengere. Det har bestyrelse­n taget til efterretni­ng. Svaret i april lød således: – Ved en beklagelig og haendelig fejl blev der ikke sendt fakturaer for billettern­e dengang. Det er sket nu. Der er ikke tale om gaver, men om muligheden for at købe billetter, som er fast praksis i DBU.

 ?? ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark