Ekstra Bladet

Nyt om de 200 hemmelige mio.

- FOTO: PER RASMUSSEN

– Der er begået en fejl, og den har vi jo erkendt, og så er den ikke laengere, sagde Jesper Møller om billetsage­n.

For lidt over to uger siden kom det frem hos Altinget, at DBU havde 200 millioner investeret i vaerdipapi­rer og havde tjent 6,7 millioner på det under coronakris­en.

Men DBU ønskede over for Altinget ikke at fortaelle, hvordan pengene var investeret, og de ønskede ikke at stille op til interview med mediet.

– Når nogen skjuler noget, så rejser det for mig altid spørgsmåle­t: Hvad er det, jeg ikke må få at vide? Er det, fordi DBU har aktier i Qatar Airways? sagde formand for Transparen­cy Internatio­nal Jesper Olsen dengang.

Det flugter heller ikke med DBU’s ønske om at kunne anerkendes for good governance og transparen­s, så Ekstra Bladet tog det op, da formand Jesper Møller alligevel stillede op i anden sammenhaen­g.

– Hvorfor vil I ikke laegge det frem?

– Det vil vi også. Naturligvi­s vil vi det. Det kommer i regnskabet. Vi har noter til regnskabet, så det kan du godt vaere helt sikker på, siger DBU-formand Jesper Møller.

– Så det kommer?

– Ja, men det bliver på en anden måde, fordi så kunne nogen – Ekstra Bladet f.eks. – følge kurslisten hver eneste dag og skrive store historier om, at nu har DBU tabt 200 millioner det ene dag og 50 den naeste. Så vi skal find en balance på det.

– Det synes vi egentlig, at vi havde gjort i noteappara­tet til vores regnskab, men hvis nogen synes, at vi kan gøre det mere tydeligt og gennemskue­ligt, så gør vi det her til januar. Så kan du se det der.

Det vil Ekstra Bladet så gøre.

DBU oplyste tidligere til Altinget, at der blev investeret ansvarligt, men der kom ifølge mediet aldrig noget konkret svar på, om DBU har aktier i virksomhed­er, der er ejet af diktaturst­ater eller bryder med menneskere­ttighedern­e.

 ?? ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark