Ekstra Bladet

HÅNER KNIVOFFER

’Hun sad på gulvet og jamrede over, at det gjorde ondt’, lyder det fra Linse Kessler

- LAURA A. HELLENSBER­G JONAS SAND lah@eb.dk; josa@eb.dk

Linse Kessler og Didde Skjelmose har udgivet samtalebog­en ’Møgkaellin­ger har det sjovere’. Specielt én episode fylder i bogen, og den er ikke ligefrem sjov.

Her taler de to om, hvordan Linse planlagde og udførte et knivstikke­ri på sin veninde i 1995, fordi veninden angiveligt havde sladret til Linses rockerkaer­este om, at hun havde en anden kaereste i Vejle. Ifølge Linse var det nok til, at hun frygtede for sit liv, og hun stak derefter veninden ned for at komme i sikkerhed bag tremmer.

I bogen vurderer Linse, at hendes veninde klagede alt for meget, efter at hun havde stukket en langbladet og takket jagtkniv i maven på hende – helt ind til skaeftet:

Har du ikke forstået, du ikke skal vaere på Bryggen laengere? Sagde jeg til hende. Hun var fandeme tungnem

’Hun sad på gulvet og jamrede over, at det gjorde ondt, og hun fablede om engle, der steg ned fra oven,’ lyder det syrligt fra den kriminelle realitydel­tager.

Der er i det hele taget ikke anger at spore hos Linse Kessler, der egentlig hedder Lenina Coleman.

’En alfahun’

’Alt var gået fuldstaend­ig efter planen. Jeg ved godt, nogle vil taenke, at jeg gik for vidt. At det ikke var i orden at stikke en anden person ned. Og det var jo heller ikke. Men det skyldtes, at jeg var i livsfare. Lige der var jeg fra Bryggen. Og jeg er også Linse. En alfahun. Når jeg har et problem, så finder jeg en løsning. Og (...) overlevede jo gudskelov,’ skriver hun.

Også Didde fortaeller om, at hun truede offeret på hospitalet. Kvinden havde fået perforeret sin tyndtarm af knivstikke­t og havde vaeret i livsfare.

’Jeg besøgte (...) på hospitalet, og hun havde det ikke tiptop,’ lyder det fra Didde, der fortaeller, at kvinden fortalte hende, at hun var bange, hvortil Didde svarede, at det ’skulle hun også vaere’, og at hun ’skulle hilse fra én og sige, at nu lukkede hun røven’.

Taevet på Christiani­a

Linse fortaeller, hvordan hun efter sin løsladelse – 15 måneder senere – møder kvinden, som hun stak ned, og fortaeller hende, at hun skal forlade Bryggen.

Når jeg har et problem, så finder jeg en løsning

’Har du ikke forstået, du ikke skal vaere på Bryggen laengere? Sagde jeg til hende. Hun var fandeme tungnem,’ lyder det.

Til det svarer Didde, at Linse blev nødt til at ’taeve hende’, og det var praecis, hvad Linse lidt efter gjorde på Christiani­a.

I bogen fortaeller Didde, at kvinden efter den sidste afstraffel­se endte med at flytte til udlandet.

’Nå, men så virkede jo at bede hende om at skride ad H til,’ afslutter Linse, som i bogen kalder den tidligere veninde for ’en kaempenar’ og skriver, at kvinden endte med ’at få rigtig ondt i tyndtarmen’. Samtidig gør hun det klart, at hun fortjente ’en straf ’ for at have sladret.

Didde Skjelmose går også til kvinden, som hun beskriver som en ’tilflytter­nar’ med ’flagrende paedagogpa­tter’.

 ?? FOTO: STINE TIDSVILDE ?? Fortryder intet
I ’Møgkaellin­ger har det sjovere’ praler den stolte duo med knivoverfa­ldet, som de på ingen måde fortryder.
FOTO: STINE TIDSVILDE Fortryder intet I ’Møgkaellin­ger har det sjovere’ praler den stolte duo med knivoverfa­ldet, som de på ingen måde fortryder.
 ?? PR-FOTO: POLITIKENS FORLAG ?? Samtalebog­en udkom i denne uge.
PR-FOTO: POLITIKENS FORLAG Samtalebog­en udkom i denne uge.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark