Ekstra Bladet

Psykolog: Det virker hadefuldt

-

Kapitlet, hvor Linse udpensler, hvordan hun i detaljer valgte at stikke sin davaerende veninde ned, gør dybt indtryk på psykolog Sølve Storm.

Sølve Storm beskaeftig­er sig med flere emner inden for psykologie­n og har saerlig fokus på vold og traumer.

– Jeg har stor medfølelse med offeret. Det må vaere utroligt hårdt at laese det. Når man får det fortalt helt grafisk, og der er nogen, der griner ad dig og din krop, så bliver det akut virkelighe­d igen. Jeg får helt ondt i maven af at laese det.

– Det virker, som om man ikke har taenkt på offeret, da man har udgivet denne bog. Jeg ser det som ret alvorligt, at man udgiver med offerets fornavn. Der er tale om en ret seriøs fejl, når man taenker på, hvor meget vi ved om offerpåvir­kning i dag. Måske kunne det vaere gået for ti år siden, men vi ved bedre nu.

Nyt traume

For psykologen er det klart, at det kan få konsekvens­er for offeret, at Linse Kessler igen fortaeller om sagen.

– Det vil vaere retraumati­serende, og hun vil føle sig mobbet og få denne her psykiske vold oven i den fysiske, vurderer hun.

– Når man laeser kapitlet, får man tanken, at truslen over for kvinden stadig er gaeldende. Der er ingen nye refleksion­er. De taler om, hvordan de havde det dengang uden at bringe noget nyt på banen.

Som om den iskolde beskrivels­e af knivstikke­riet ikke er nok, kalder Didde i bogen kvindens bryster for ’flagrende paedagogpa­tter’ og omtaler hende som ’en tumpe’.

– Når man oven i hatten kommer med kommentare­r til hendes bryster, virker det hadefuldt.

Sølve Storm mener, at forfattere­n Michael Holbek skulle have gjort mere for at passe på både fortaeller­ne og offeret.

– Han saetter Linse i et lys, hvor man tvivler på, om Linse har empati for denne her kvinde. Det får hende til fremstå meget voldsparat. Hvis man er offer, har man brug for at høre, at Linse har udviklet sig, og det er ikke det, man får fornemmels­en af her.

Jeg får helt ondt i maven af at laese det

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark