Ekstra Bladet

Konfliktrå­det: Det kan få konsekvens­er for offer

-

Linses bog kan få konsekvens­er for offeret i sagen.

Det fortaeller Stine Arenshøj, der er konfliktma­egler hos Konfliktrå­det, som skaber møder og dialog mellem offer og gerningsma­nd. Hun understreg­er, at hun ikke kan udtale sig om den konkrete sag, da det er forskellig­t, hvordan ofre reagerer og hvor meget de har fået bearbejdet episoden.

– Det kan gå den vej, som vi nogle gange ser i Konfliktrå­det, hvor der kommer en retraumati­sering, fordi hele episoden bliver bragt op igen. Vi ser også nogle gange, at der opstår en form for uretfaerdi­ghedsfølel­se, hvor offeret taenker: ’Én ting er, at jeg blev udsat for det her, men nu bliver der også gjort grin med det’, siger hun.

Kan trigge noget i folk

Hun fortaeller at hvis offeret oplever, at Linses udtalelser er uden anger, kan det vaere en udløsende faktor.

– Det kan helt klart trigge noget i folk, og det er jo også det, vi oplever i Konfliktrå­det.

Stine Arenshøj fortaeller, at de i Konfliktrå­det ofte oplever, at det hjaelper offeret at få set gerningsma­nden i øjnene og få svar på de spørgsmål, han eller hun kan have.

– Der får historien jo nogle gange en afslutning, men hvis hun ikke har fået den mulighed, og alt hele tiden fortaelles fra Linses side, så kan der sagtens stadig vaere en åben dør ind til nogle tanker og følelser, siger hun.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark