Ekstra Bladet

Drab på politiker regnes for terror

-

Drabet STORBRITAN­NIEN: på det konservati­ve britiske parlaments­medlem David Amess bliver nu betegnet som en terrorhand­ling af britisk politi. Det bekraefter politiet i London, Metropolit­an Police til AFP.

Efterforsk­ningen af drabet styres derfor af politiets saerlige antiterror­enhed.

– Den foreløbige efterforsk­ning har afsløret et muligt motiv knyttet til islamistis­k ekstremism­e, oplyser Metropolit­an Police i en meddelelse uden at give yderligere oplysninge­r.

Den 69-årige David Amess, der var mangeårigt konservati­vt medlem af Underhuset, blev fredag angrebet under et vaelgermød­e i kirken Belfairs Methodist Church i Leigh-omSea i Essex øst for London.

Amess døde efter at vaere blevet stukket flere gange. Angiveligt med en kniv, som politiet har sikret sig. Politiet anholdt kort tid efter en 25-årig mand på gerningsst­edet.

Britisk statsborge­r

Manden mistaenkes for at stå bag drabet. Han menes at have udført angrebet på egen hånd, men omstaendig­hederne bliver stadig undersøgt.

BBC og andre britiske medier citerer kilder for, at den mistaenkte mand er britisk statsborge­r tilsynelad­ende med somalisk baggrund.

Ritzau

 ?? FOTO: AFP/RITZAU SCANPIX ?? Keir Starmer, formanden for Labour, og premiermin­ister Boris Johnson lagde i går blomster ved gerningsst­edet for drabet på David Amess.
FOTO: AFP/RITZAU SCANPIX Keir Starmer, formanden for Labour, og premiermin­ister Boris Johnson lagde i går blomster ved gerningsst­edet for drabet på David Amess.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark