Ekstra Bladet

’De fortjener en

AEldre borgere i Hedemarksv­aenge i Albertslun­d har fået stjålet deres el-scootere, som de benytter til indkøb, laegehjael­p og familiebes­øg

- SAAD AHMAD Knappen til farten er vredet over, lysknappen er ødelagt, spejlene har vaeret vredet, og daekslet er smadret

Syv el-scootere, som aeldre borgere i Hedemarksv­aenge i Albertslun­d hyppigt gør brug af til bevaegelse­sfrihed, indkøb og laegebesøg, er blevet stjålet.

Naermere sagt er de mange scootere blevet hugget fra bopaelsadr­esserne på den københavns­ke vestegn inden for de seneste tre måneder. Nogle af tyvekoster­ne er blevet fundet smadret rundt omkring i kommunen, men det er fortsat uvist, hvor størstedel­en af de stjålne scootere befinder sig.

Har fået nok

– Jeg er fuldstaend­ig ligeglad. Jeg tager gerne 30 dage i spjaeldet for at stikke dem sådan nogen. Give dem en rigtig, rigtig røvfuld. Jeg synes ikke, det er drengestre­ger, men haervaerk, for så mange menneskers liv bliver ødelagt, fortaeller 64-årige Susanne Serup til Ekstra Bladet.

Scooterne kan koste op til 25.000 kroner, og det er langt de faerreste aeldre, der kan smide beløbet på bordet, hver gang en scooter bliver stjålet. De har nemlig ikke en forsikring på scooterne, der daekker omkostning­erne.

Få aeldre har dog fået deres stjålne scooter tilbagelev­eret – men med flere skader.

– Knappen til farten er vredet over, lysknappen er ødelagt, spejlene har vaeret vredet, og daekslet er smadret. Der er skader for flere tusinde kroner. Det er bare ikke i orden, fortaeller Susanne Serup fra kaelderen i boligområd­et, hvor hun nu er nødsaget til at stille sin scooter.

Hård tur i kaelderen

Susanne Serup har tidligere haft sin scooter stående i baghaven. Inden for det seneste år har hun gennemgået flere operatione­r i knae og hofte, og i dag har hun gangbesvae­r. Turen til kaelderen er derfor belastende for hendes krop, men den 64-årige er nødt til det. Hun ønsker nemlig ikke at få stjålet sin trehjulede scooter igen.

Situatione­n er noget anderledes for 63-årige Jørgen Kjaer. Han har kraeft og er tidligere blevet opereret i hjernen. Det har medført, at han i dag har hukommelse­ssvigt og balancesva­er. Scooteren er derfor livsvigtig for den 63-årige.

Må have hjaelp

På nuvaerende tidspunkt er Kjaers scooter vaek, og han får derfor venner til at handle for ham. Ellers låner de aeldre i nabolaget ham en scooter, når kan skal besøge sin syge mor.

– Han (Jørgen Kjaer, red.) har det virkelig skidt. Den stakkels mand kan jo ikke komme langt med sin rollator, for Jørgen kan dårligt nok gå. Vi er gode i nabolaget til at låne ham en scooter, når han skal handle eller besøge sin syge mor i Glostrup, fortaeller 62-årige Linda Thillerup, nabo til kraeftramt­e Jørgen Kjaer.

 ?? FOTO: TARIQ MIKKEL KHAN ?? Tilbage med skader
Det er kun Susanne Serup (tv.), der har fået sin scooter tilbage efter tyverierne, og den havde fået skader for flere tusinde kroner.
FOTO: TARIQ MIKKEL KHAN Tilbage med skader Det er kun Susanne Serup (tv.), der har fået sin scooter tilbage efter tyverierne, og den havde fået skader for flere tusinde kroner.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark