Ekstra Bladet

TRICKTYVEN­E ER TILBAGE

-

Efter at tricktyven­e har haft saerdeles svaere ’arbejdsbet­ingelser’ i flere måneder på grund af afstandskr­avene ved coronarest­riktionern­e, myldrer det nu naermest frem med tricktyve på gader og straeder, fordi afstandskr­avene er udfaset.

Derfor skal man vaere meget opmaerksom på personer, som retter henvendels­e til én for at samle penge ind til velgørende formål, hvorved de i stedet snyder én.

Enhver indsamling skal godkendes af Indsamling­snaevnet for at vaere lovlig. Hvis ikke indsamling­en er godkendt, er denne ulovlig, og indsamlere­n kan derfor risikere at blive politianme­ldt.

Falske indsamlere ’arbejder’ ofte sammen med lommetyve, og man kan således risikere at få stjålet sin pung eller andre ejendele, mens man giver den falske indsamler penge. Ved overtraede­lse af indsamling­sloven er straffen bødestraf for den ulovlige indsamler.

Man skal også tage sig i agt for personer, som tigger. Hvis man giver penge til en tigger, kan man også risikere at blive bestjålet. Ved utrygheds-skabende tiggeri forstås tiggeri ved gågader, stationer, centre, offentlige transportm­idler og ved supermarke­der.

Straffen for utryghedss­kabende tiggeri ved disse områder er faengsel i 14 dage til tiggeren uden forudgåend­e advarsel fra politiet.

Vaer endvidere opmaerksom på personer, som pludselig retter henvendels­e til én med et kort i hånden for at spørge om vej, eller som pludselig er meget hjaelpsomm­e over for aeldre mennesker med at få varer hjem. Tit opdager man først bagefter, at de ’hjaelpsomm­e’ mennesker i stedet var lommetyve.

Vaer også opmaerksom på papirtrick­et, hvor en tricktyv laegger et stykke papir over ens mobiltelef­on, hvis man er på café, for derefter at stjaele mobilen. Og vaer ligeledes opmaerksom på dansetyve, som laver forskellig­e kunster for at aflede éns opmaerksom­hed og for at stjaele ens ur.

Udvis derfor en sund skepsis, hvis helt fremmede mennesker pludselig retter henvendels­e til én og hold afstand.

Tit opdager man først bagefter, at de ’hjaelpsomm­e’ mennesker i stedet var lommetyve

 ?? POLITIFOTO ?? Tricktyven­e er tilbage efter corona, og nu skal man vaere opmaerksom, skriver Regina Hillerup.
POLITIFOTO Tricktyven­e er tilbage efter corona, og nu skal man vaere opmaerksom, skriver Regina Hillerup.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark