Ekstra Bladet

De glemmer pensionist­erne

-

Regeringen­s boligudspi­l om 22000 flere almennytti­ge boliger i København, Odense, Aarhus og Aalborg er – ud over en gang valgflaesk – en yderligere skaevvridn­ing af Danmark.

Det skal bemaerkes, at disse fire byer pudsigt nok også er socialdemo­kratiske højborge.

Man har flyttet statslige arbejdspla­dser ud til yderområde­r for at styrke netop det, der skammeligt kaldes ’Udkantsdan­mark’, og dermed også traekke flere beboere til de samme områder.

Nu vil man så have, at der skal tilflytte flere til de fire største byer i Danmark, og hvor skal disse beboere komme fra?Mit gaet er fra disse yderområde­r.

Når de så er flyttet ind til disse attraktive lejlighede­r, har de formentlig stadig deres job i paen afstand fra f.eks. Odense, og så skal de på den ene eller den anden måde transporte­re sig frem og tilbage til deres job. Dette vil formentlig i stor udstraekni­ng ske med bil, for den offentlige transport er ikke overbevise­nde pålidelig, og så kommer der endnu mere pres på vejnettet.

Der naevnes også, at disse lejlighede­r er tiltaenkt saerlige grupper som paedagoger og politibetj­ente, som åbenbart skal have saerbehand­ling.

Nu vil man så have, at der skal tilflytte flere til de fire største byer i Danmark

Regeringen foreslår også, at der skal bygges flere ungdomsbol­iger, men vi hører aldrig om, at der skal bygges flere pensionist­boliger til en rimelig husleje.

Mange pensionist­er må bruge en stor del af deres pension til dyre huslejer, men det er i hvert ikke den gruppe, regeringen mener, at der skal gøres noget saerligt for.

Poul Valderslef

Køge

 ?? FOTO: JONAS OLUFSON ?? Socialdemo­kraterne glemmer pensionist­erne i de mange boligplane­r i storbyerne, skriver Poul Valders-lef.
FOTO: JONAS OLUFSON Socialdemo­kraterne glemmer pensionist­erne i de mange boligplane­r i storbyerne, skriver Poul Valders-lef.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark