Ekstra Bladet

Forsvindin­gssag taet på opklaring

FAMILIEN HAR VENTET I 25 ÅR: 19-årige Kristin Smart forsvandt efter en fest i 1996 – Paul Flores har vaeret mistaenkt lige siden, men først nu er han blevet sigtet efter mystiske fund

- TIM PANDURO

19-årige Kristin Smart havde vaeret til en fest naer sit universite­t, California Polytechni­c State, da hun ved to-tiden om natten lørdag 25. maj 1996 gik mod sit kollegie sammen med tre andre studerende.

Deres veje skiltes efterhånde­n som de nåede til deres egne bygninger, men den ligeledes 19-årige Paul Flores opsøgte dem og tilbød at hjaelpe den berusede Kristin helt hjem.

Siden har ingen set Kristin Smart.

De første dage efter hun forsvandt, gjorde politiet ikke en stor indsats for at finde hende. Teorien var, at hun var taget på ferie eller var stukket af – til trods for, at hendes ting og personlige papirer stadig lå på kollegieva­erelset.

Sorg og uvished

’Som om de ledte efter en forsvundet cykel,’ beskrev hendes frustrered­e foraeldre siden situatione­n ifølge Los Angeles Times.

Der gik dage, før en eftersøgni­ng med hunde, helikopter­e og en stor maengde frivillige, gik i gang. Men Kristin Smart forblev forsvundet.

Efter 25 års sorg og uvished har hendes foraeldre og to søskende endelig håb om en afklaring.

I april i år arrestered­e politiet den nu 44-årige Paul Flores og hans far, den 80årige Ruben Flores, efter at have ransaget deres boliger og udgravet et område under Ruben Flores terrasse.

Spor efter lig

Udgravning­en viste spor efter et lig og tegn på, at der for nyligt var blevet gravet. Paul blev sigtet for at have myrdet Kristin, og Ruben blev sigtet for at have hjulpet med at skjule liget.

Paul Flores var allerede i søgelyset efter Kristin Smarts forsvinden. Han var den sidste, der så hende, og da han dukkede op på universite­t om mandagen, havde han et blåt øje. Det skyldtes en sportsskad­e, fortalte han.

Sagen blev afvist

Men en sporhund specialise­ret i lugt af lig havde reageret ved hans seng, da samtlige kollegieby­gninger blev gennemgået, og over for sin vaerelsesk­ammerat havde han antydet, at han kendte til hendes skaebne.

I oktober 1996 blev han stillet for en grand jury – en domstol, der vurderer, om beviser kan holde til en egentlig retssag. Han naegtede at udtale sig, og sagen blev afvist.

Efterforsk­er stadig

Nu er han varetaegts­faengslet, mens faderen er løsladt på kaution. Efterforsk­ningen er stadig i gang, og Paul Flores forsvarer insisterer på sin klients uskyld.

– Beviserne dengang som nu er baseret på spekulatio­ner og ikke facts, har han sagt ifølge nyhedsbure­auet AP.

Kilder: Rollingsto­ne.com, latimes.com, apnews.com, nypost.com, eonline.com,thedailybe­ast.com, sfgate.com

Der gik dage, før en eftersøgni­ng med hunde, helikopter­e og en stor maengde frivillige, gik i gang

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark