Ekstra Bladet

Gengaeldel­se er vigtig

-

Antallet af atom-missiler er ikke nødvendigv­is det afgørende, hvis man spørger Camilla Tenna Nørup Sørensen, der er ph.d. og lektor ved Institut for Strategi og Krigsstudi­er ved Forsvarsak­ademiet.

– Det er en defensiv og afskraekke­nde kapacitet mere end en offensiv, siger hun.

Ifølge Camilla Tenna Nørup Sørensen er det, der blandt andet afskraekke­r lande fra at bruge atomvåben, at man ikke altid kan vaere sikker på, at dem, man bruger det imod, ikke vil kunne gøre gengaeld.

– Hvis Nordkorea blot havde et par stykker (atomvåben, red.), og de er i stand til at skjule dem, så man ikke helt ved, hvor de er, eller hvordan de kan bruge dem, så vil det jo vaere nok, siger hun.

Ifølge Al-Jazeera og BBC har Nordkorea siden 2006 foretaget seks atomspraen­gninger.

Kraftig atombombe

Den seneste fra 3. september 2017 er Nordkoreas klart største test, hvor vurderinge­r om atomvåbnet­s styrke var, at de havde testet en 140+ kilotons brintbombe, som er en yderst kraftfuld atombombet­ype.

Ifølge det britiske medie BBC råder Nordkorea over en af de største haere i verden, hvis man taeller antallet af militaerpe­rsoner.

Man regner med, at de har over en million folk og omtrent 600.000 i reserve.

En opgørelse fra The Internatio­nal Institute for Strategic Studies viser, at Nordkorea har verdens fjerdestør­ste haer.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark