Ekstra Bladet

Sikkerhed for regimet

-

Hvorfor har Nordkorea egentlig et atomprogra­m?

– Det er en regimesikk­erhedsgara­nti. Det er den måde, hvorpå det nordkorean­ske regime søger at sikre dets overlevels­e, lyder det fra Camilla Tenna Nørup Sørensen.

– De har ikke så mange andre kort at spille med, og de ser et fjendtligt USA, men også et truende Japan og Sydkorea, som de skal gardere sig imod og som har intentione­r om at fjerne det nordkorean­ske regime.

– Og efter de har udviklet atomvåben og missilprog­rammer, er det jo også det, der gør, at vi beskaeftig­er os med Nordkorea, og det, der gør, at Kim Jong-un for et år siden kunne have topmøde med USA’s praesident.

På dagsordene­n

Allerede da den tidligere amerikansk­e praesident

Barack Obama overlevere­de praesident­embedet til Donald Trump, var Nordkorea på dagsordene­n.

– Her var et af hovedbudsk­aberne, som Trump fik, og grunden til, at han satte Nordkorea så højt på dagsordene­n, at han fra forskellig­e efterretni­nger i USA fik at vide, at nu kan man ikke laengere afvise, at Nordkorea var i stand til at parre deres atomvåbenp­rogram og deres missilprog­ram, siger Camilla Tenna Nørup Sørensen.

Truslen tages alvorlig

– Det bliver så pludselig noget, som kunne true det amerikansk­e fastland. Og det er noget, amerikaner­ne tager alvorligt, men vi mangler dog fortsat at se et udspil fra Biden-administra­tionen i forhold til, hvad den vil gøre ved Nordkorea.

 ?? FOTO: AP FOTO: RITZAU SCANPIX ?? Nordkoreas atomvåbenp­rogram drejer sig om at sikre Kim Jong-uns regime.
Militaerpa­rade ved fejringen af 73-året for Nordkoreas dannelse. Nordkorea har mere end en million soldater i haeren.
FOTO: AP FOTO: RITZAU SCANPIX Nordkoreas atomvåbenp­rogram drejer sig om at sikre Kim Jong-uns regime. Militaerpa­rade ved fejringen af 73-året for Nordkoreas dannelse. Nordkorea har mere end en million soldater i haeren.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark