Ekstra Bladet

Dømt for dobbeltdra­b: Bandeleder kraever at blive i Danmark

- DAN BJERREGAAR­D PRIVATFOTO db@eb.dk

23-årige Mohamed Abdighani Ali – med tilnavnet ’Makelele’ – blev i juli idømt faengsel på livstid og udvisning af Danmark for drabet på to rivalisere­nde bandemedle­mmer på en parkerings­plads i Herlev i juni 2019.

Men den 23-årige formodede bandeleder fra Dødspatrul­jen vil ikke udvises til Sverige. Det skriver Expressen,

der citerer en ny dom fra Forvaltnin­gsretten.

Ifølge avisen kraever Mohamed Abdighani Ali at blive i Danmark, og efterfølge­nde vil han deporteres til Somalia.

Bandeleder­en har selv udtalt, at ’det er forbundet med en overhaenge­nde fare’, og at der er ’en trussel mod ham i Sverige’. Derfor har han nu opsagt sit svenske statsborge­rskab.

I alt blev fem svensk-somaliske bandemedle­mmer ved Østre Landsret dømt for dobbeltdra­bet. Tre maend i 20’erne fik livstid, mens de to yngste, der begge var 17 år på gerningsti­dspunktet, blev idømt faengsel i 16 år.

Det fremgår ikke, hvordan de øvrige på nuvaerende tidspunkt forholder sig til udvisninge­n.

Dobbeltdra­bet i var en del af en

Herlev årelang bandekrig mellem Dødsptrulj­en og Shottaz. Konflikten startede efter et fejlslået røveri i 2015 og et efterfølge­nde drab, der delte en gruppe af barndomsve­nner i to lejre.

Parløb med LTF

Senest har Ekstra Bladet afsløret, at Dødspatrul­jen nu har etableret sig i Danmark, hvor de danner parløb med Loyal To Familia.

Kort efter afsløringe­n blev en 22-årig, som ifølge Ekstra Bladets oplysninge­r er tilknyttet Dødspatrul­jen i København, faengslet for drab og drabsforsø­g i Sverige. Ofrene havde begge tilknytnin­g til gruppering­en Shottaz. 23-årige Mohamed Abdighani Ali vil hellere til Somalia end Sverige.

 ?? ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark