Ekstra Bladet

Kort om Capone

1 3

-

Alphonse ’Al’ Capone blev født 17. januar 1899 i New York City som fjerde af ni børn. Capone var med i en gadebande som dreng og droppede ud af skolen i sjette klasse. Senere sluttede han sig til Five Points-banden og arbejdede som dørmand og bartender. Efter et opgør i Chicagos underverde­n steg Capone i graderne og blev Johnny Torrios højrehånd. Efter et attentatfo­rsøg forlod Torrio byen og valgte den 26-årige Capone som sin afløser. Capone udvidede forretning­en, og man skønner, at hans syndikat omsatte for op mod 100 millioner dollars om året. Mest fra spritsmugl­ing, men spil, prostituti­on og beskyttels­e skaeppede også godt kassen.

Efter en dom på 11 år for skatteundd­ragelse begyndte han at afsone i et faengsel i Atlanta i 1932. To år senere blev han som en af de første sendt til det nyåbnede faengsel Alcatraz i San Francisco-bugten. Mens han var i Alcatraz, begyndte Capone at vise tegn på syfilis, herunder demens. I januar 1939 blev han overført til et faengsel i Los Angeles, hvorfra han blev løsladt i efteråret 1939. Siden tilbragte han det meste af tiden uden for offentligh­edens søgelys i sit sommerhus i Florida. I januar 1947 fik den nu 48-årige Capone et slagtilfae­lde, og han døde 25. januar. i

 ?? FOTO: EVERETT COLLECTION/SHUTTERSTO­CK ?? Efter løsladelse­n i 1939 tilbragte Al Capone de sidste godt seks år af sit liv her i sit sommerhus naer Miami i Florida. I dag sejler du taet forbi huset, hvis du tager en kanalrundf­art i området.
FOTO: EVERETT COLLECTION/SHUTTERSTO­CK Efter løsladelse­n i 1939 tilbragte Al Capone de sidste godt seks år af sit liv her i sit sommerhus naer Miami i Florida. I dag sejler du taet forbi huset, hvis du tager en kanalrundf­art i området.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark