Ekstra Bladet

KLODSET OG AMATØR

-

højt i landskamps­perioden, BØLGERNE ER GÅET hvor Danmark på flotteste vis har sikret sig en billet til det meget omtalte VM i Qatar i 2022.

I den hjemlige andedam ruller Superliga-bolden igen, og man må håbe, at Per Wind har haft tid til at sunde sig oven på den meget uelegante fyring i FCK.

Ledelsen stak hovedet i busken og legede gemmeleg, mens historien begyndte at rulle i medierne.

Det er som om, at Nordens største fodboldklu­b ikke er i stand til at give alle sine ikoner en respektful­d exit fra fodbolden.

Jeg skulle ikke bruge lang tid på at finde eksempler på lige så klodsede og amatøragti­ge afskeder til klublegend­er i FC København:

Flemming Østergaard blev haeldt direkte ud med badevandet fra den klub, han havde rykket helt op i toppen af dansk fodbold.

Klubmanden William Kvist fik en lige så tåkrummend­e exit fra fodboldban­en, der var lige ved at koste en VM-slutrunde …

For et år siden på en meget nem dato at huske: 10/10-20 blev Ståle Solbakken på en uvaerdig og respektløs­t måde fyret over telefon.

Nu er turen så kommet til Per Wind naesten på årsdagen for Ståle Solbakkens exit.

kan vaere FODBOLDBRA­NCHEN kold og kynisk. Du kan bruges, indtil du ikke kan bruges laengere, og så er det sgu bare ud på røv og albuer uanset, om du er direktør, spiller, traener eller team manager …

Man kan med god ret argumenter­e for, at Per Wind er Frem’er i hjertet med naesten 600 kampe for klubben. Men Wind har altså vaeret i FCK siden 1999 og har arbejdet sig op til en saerstatus blandt fansene.

Peter ’PC’ Christians­en skulle naturligvi­s have sat sig ned i julepausen og forklaret Per Wind, at hans stilling ville blive nedlagt til den kommende saeson, og derfor ville sommerpaus­en vaere et godt tidspunkt at afslutte samarbejde­t.

I stedet kom nyheden ud på en yderst amatøragti­g måde, mens FCK’s ledelse forstenet kiggede på.

en forklaring

SKYLDER KLUBBEN til fansene?

Nae, der er jo ingen regler for sådan noget, MEN min personlige mening er, at folkene i FCKtoppen har et ansvar for, at en fyring

Fansenes støtte til Per Wind.

Du kan bruges, indtil du ikke kan bruges laengere, og så er det sgu bare ud på røv og albuer

foregår på en ordentlig måde.

Fair nok, hvis der ikke er plads til en person i klubben laengere, men meddel personen og omgivelser­ne det med respekt!

Nu har FCK-ledelsen forbarmet sig og lader Per Wind køre saesonen faerdig. Jeg er ret sikker på, at den humane beslutning udelukkend­e kom i stand, fordi fansene viste deres tydelige utilfredsh­ed.

Det kan man ikke holde til i FCK. Fansene havde samme magt, da klubben besluttede at smutte til Dubai på traeningsl­ejr. Den beslutning var også som at pisse i modvind, og William Kvist satte i bakgear og meddelte, at FCK selvfølgel­ig rejste til førsteprio­riteten Portugal alligevel …

Uanset hvad, så kan man ikke beskylde FC København for at lefle for familien Wind.

er landsholds­spiller JONAS WIND og klubbens absolut største salgsobjek­t. Jonas’ storebror, Morten, er agent i familiefor­etagendet, og for bordenden til familiefes­terne sidder Per Wind.

Så en fyring af farmand kan ikke ligefrem gavne arbejdsmil­jøet med familien Wind.

Jonas Wind har naturligvi­s vaeret ude og udtrykke sig om sin fars fyring. Resten af spillertru­ppen har dog vaeret bemaerkels­esvaerdigt stille.

I min verden kunne spillerne have forhindret en fyring af Per Wind, hvis de virkelig ville.

I 2004 blev vores holdleder fyret i AGF. Det ville spillertru­ppen ikke finde sig i, så Brian Steen Nielsen og jeg satte os direkte i bilen efter løbetraeni­ng og kørte hen til davaerende direktør Frank Heskjaer.

Vi sagde, at spillerne ikke ville vaere manden foruden, og hvis det handlede om penge, så måtte de traekke os i løn for at betale ham.

Holdledere­n blev genansat og fortsatte i klubben frem til 2013 …

videre. Også i en OKAY, LIVET GÅR fodboldklu­b. En fyring giver nogle bølgeskvul­p i en periode, men så fortsaette­r hverdagen.

Københavne­rne må håbe, at eneste skvulp i denne omgang var de to tabte point i Parken mod Viborg. Jeg forventer i hvert fald, at FCK kommer tilbage på sporet og tager deres sjette udesejr af seks mulige i saesonen.

Også fordi Sønderjysk­E på ingen måde imponerer mig. Hvis de taber søndag aften, så står sønderjyde­rne noteret for otte point i 12 kampe.

Sidst klubben fik så ringe et pointantal i 12 kampe var i saesonen 05/06, da Sønderjysk­E senest rykkede ned …

FC København har heller ikke råd til at dumme sig yderligere, hvis de skal holde trit med FC Midtjyllan­d. Klubben kan ikke baere, hvis mesterskab­et igen glipper.

Så kan Per Wind passende minde Jess Thorup om, at det sidste spark, det giver man ikke. Det får man …

 ?? FOTO: LARS POULSEN ??
FOTO: LARS POULSEN

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark