Ekstra Bladet

IKKE MERE I

THOMAS CUP: Anders Antonsens nederlag i anden herresingl­e staekkede Danmark, som måtte ’nøjes’ med bronze

-

Det var de danske singler, som skulle baere det tungeste laes i Thomas Cup-semifinale­n mod Indonesien, men en traet Anders Antonsen blev nedkaempet, og så måtte Danmark se sig slået med 1-3 i holdkampen.

Dermed må Danmark nøjes med bronze, mens de to mest vindende nationer i turneringe­ns historie, Kina og Indonesien, spiller om guld søndag i Aarhus.

Med udsigt til to meget svaere doubler var det vigtigt, at Viktor Axelsen gav danskerne en god start i den første single.

Selv om modstander­en var Anthony Ginting, verdens nummer fem, så blev kampen praecis så lidt spaendende som Axelsens tidligere kampe i turneringe­n.

Ingen kan matche OLguldvind­eren for tiden, og man fik til tider naermest medlidenhe­d med den klejne indoneser, som blev kostet rundt på banen og tabte 9-21, 15-21.

Naesten fejlfrit

Axelsen selv var da også godt tilfreds med sin egen indsats.

– Jeg spillede naesten fejlfrit og med god variation, stod godt på banen, og det gjorde, at jeg kunne spille på den måde derinde i dag. Ginting gjorde, hvad han kunne, men jeg tror, han blev lidt frustreret, da det meste kom tilbage, siger Axelsen.

Taet på

Kim Astrup og Anders Skaarup spillede et fremragend­e andet saet mod verdens gennem flere år staerkeste double, Kevin Sukamuljo og Marcus Gideon.

Det blev ikke til en overrasken­de dansk sejr i tre saet, men indonesern­e blev vist, at de ikke ville komme gratis til nogen sejre i holdkampen. Det gjorde Danmark dog heller ikke, og de danske sejrschanc­er kom under gevaldigt pres, da Anders Antonsen tabte en udmarvende neglebider til Jonatan Christie.

Danskeren overlevede ellers et par saetbolde i første saet, men misbrugte også et par selv og tabte 23-25. Han kom igen og tog andet 21-15, men danskerens tank kørte på reserverne.

Udtømte ben

På taersklen til krampe tabte Antonsen tredje saet 1621 og måtte endda droppe mødet med pressen lige efter grundet begyndende krampe i et par helt udtømte ben.

I stedet for at skulle spille for sejren, som det var tilfaeldet i kvartfinal­en, skulle herredoubl­en med Mathias Christians­en og Frederik Søgaard i stedet spille for at holde Danmark inde i kampen.

Sammen med den anden double var det på papiret den svaereste kamp for danskerne. Modstander­ne, Fajar Alfian og Muhammad Rian Ardianto, er nummer syv i verden, mens de to danskere normalt ikke spiller sammen.

Miraklet udeblev

Det kraevede et mindre mirakel at tvinge holdkampen ud i en femte og afgørende kamp med ansvaret i rutinerede Hans-Kristian Vittinghus' haender.

Og desvaerre for danskerne var miraklerne­s tid forbi.

Søgaard og Christians­en kunne ikke stille noget op mod de staerke indonesere, som tog sejren med 21-14, 21-14.

Ritzau

ARKIVFOTO: RENÉ SCHÜTZE

 ?? ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark