Ekstra Bladet

Brentford Chelsea 0 1

- TROELS CHRISTENSE­N FOTO: TOBY MELVILLE/RITZAU SCANPIX tch@eb.dk

0-1 Ben Chilwell (45) ----------------------------

Thomas Frank og hans oprykkere leverede endnu en fornem indsats i hjemmekamp­en mod Chelsea, men gaesterne har stadig ikke lukket et mål ind i åbent spil i otte Premier Leaguekamp­e efter besøget i danskerklu­bben, som blev besejret med 1-0.

Et nederlag, der aergrede Christian Nørgaard.

– De var det bedst hold i første halvleg og viste deres klasse. Det er et af de bedste hold i Europa, anerkendte han.

– Men i anden halvleg var vi det bedre hold og pressede dem tilbage på egen banehalvde­l. Det var de små marginaler, der holdt os fra en udligning. Jeg var selv inde i feltet et par gange, og mit saksespark ville have vaeret flødeskumm­et på lagkagen, sagde han om sit forsøg i kampens sidste minutter, som Eduard Mendy mesterligt afvaergede.

’Zanka’ havde travlt

De to hold, der såmaend ikke havde mødt hinanden i liga-sammenhaen­g i 74 år, gav hinanden en fin første halvleg, hvor de boldsikre gaester dog var mest på bolden.

Derfor var Mathias ’Zanka’ Jørgensen den travleste i den dansker-kvartet, der startede opgøret. Mens han var holdkammer­ater med midtbanema­endene Mathias

Mendy i Chelsea-målet, der her vipper Nørgaards forsøg over målet, blev naturligvi­s ’Man of the match’.

Jensen og Christian Nørgaard, optrådte Andreas Christense­n som vanligt i blåt. Alligevel var det Brentford, der halvvejs fremtvang første store chance, da Nørgaard lagde bolden af til en helt fri Bryan Mbeumo, der halvt liggende flugtede en nedfaldsbo­ld ind bag David Raya. Det var backens tredje mål i hans seneste tre kampe i ligaen.

Efter pausen kom Thomas Franks tropper mere og mere med i opgøret og lagde pres på Thomas Tuchels tropper, og efterhånde­n kastede det paene chancer af sig.

Kasper saenkede United

Først blev Ivan Toney dog afvist af Eduard Mendy, og da Mbeumo kort efter endelig fik bolden forbi senegalese­ren, blev han og hans forsøg igen afvist af stolpen. Presset på gaesterne var tungt i slutfasen, hvor Christian Nørgaard altså var taet på med et saksespark, men det lykkedes ikke Brentford at få revanche for 0-2-nederlaget på hjemmebane tilbage i 1947

Et par andre danskere noterede sig for en kaerkommen triumf, da Leicester hjemme på King Power Stadium slog Manchester United med 4-2. Dermed stoppede en velspillen­de Kasper Schmeichel og Jannik Vestergaar­d, der kom på banen i slutfasen, gaesternes flotte stime med 29 udekampe uden nederlag.

Kasper Schmeichel kårede efter sejren sin keeperkoll­ega David de Gea til kampens spiller.

– Og det fortaeller lidt om, hvor mange chancer vi skabte, lød det.