Ekstra Bladet

Søvn og skudsalver

-

Simi Jan arbejdede naermest i døgndrift i de hektiske dage, hvor Taliban på brutal vis tog magten over Afghanista­n.

Hun leverede friske og veloplagte opdatering­er fra Kabul fra tidlig morgen, til de sene nyheder løb over skaermen hjemme på TV 2 News.

– Jeg var på fra klokken syv om morgenen til 23 om aftenen hver dag. Og jeg var der helt alene uden fotograf. Det er nok også derfor, jeg har vaeret så traet bagefter, siger Simi Jan, der kunne få et lille pusterum mellem alle nyhederne under britisk beskyttels­e.

– Lige i naerheden af lufthavnen i Kabul ligger et hotel, hvor jeg havde mit eget vaerelse. Det var ikke et luksusvaer­else, men jeg havde mit eget rum og eget badevaerel­se. Der var mad, og der var britiske soldater. Så alt var fint.

– Var der så trygt, at du kunne sove, når du var der?

– Nja ... altså mellem skud i baggrunden og jagerfly, der fløj meget lavt. Men bortset fra det, griner hun med en vis sarkasme.

– Jeg sov måske fire eller fem timer i døgnet, for når jeg kom tilbage til mit vaerelse, skulle jeg lige lande i det. Så ligger man og lytter efter skud og ser nyheder og falder i søvn på den måde. Så var det tidligt op igen. Så det var meget intenst. Også fordi det varede så laenge. Normalt er der breaking news i tre-fire dage, så stilner det af. Her var det konstant. Jeg var i Kabul i 11 døgn, og så var jeg i Doha i en uge efter. Så jeg var vaek i to en halv uge.

– Hvordan havde din familie med, at du var i Kabul?

– Min mand var selvfølgel­ig bekymret, men han ved, jeg passer på mig selv. Børnene vidste ikke noget. Da jeg kom hjem, holdt han et par dage fri med en af sine venner. Så var jeg sammen med børnene. Jeg sagde til ham, jeg forstår godt, at du traenger til en ferie, men hvad fanden tror du, at jeg traenger til, skraldgrin­er Simi Jan, der er gift med Allan og har sønnerne Adam på syv år og treårige Daniel.

 ?? PRIVATFOTO ?? Simi Jan er TV 2’s sejeste enmandshae­r.
PRIVATFOTO Simi Jan er TV 2’s sejeste enmandshae­r.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark