Ekstra Bladet

HUSTRU ANMELDTE JOURNALIST TIL POLITIET

En henvendels­e fra selvbestal­tede efterforsk­ere i USA startede sag mod nu faengslet 46-årig dansker

- CARSTEN NORTON cno@eb.dk

En rystende henvendels­e fra USA i begyndelse­n af marts fik hustruen til en dansk journalist til at melde sin mand til politiet. Det bekraefter flere af hinanden uafhaengig­e kilder over for Ekstra Bladet.

Midt- og Vestsjaell­ands Politi ønsker ikke at udtale sig om oplysninge­n, som blot er en blandt mange i den omfattende paedofilis­ag.

Den er vokset, siden manden 20. april blev anholdt og i første omgang tilbagehol­dt i tre gange 24 timer.

I onsdags kraevede anklagemyn­digheden grundlaget for faengsling­en udvidet, og det kom ved Retten i Roskilde frem, at den sigtede erkender flere forhold i sagen.

Han erkender at have besiddet en harddisk af maerket Verbatim, som indeholdt 13.087 filer indeholden­de børneporno­grafisk materiale. Han erkender ligeledes tre tilfaelde af blufaerdig­hedskraenk­else af børn under 12 år.

Det er dog kun en del af det, politiet mener, han har gjort sig skyldig i.

Kontaktet af paedofil-jaegere

Ekstra Bladet kan nu afsløre, at de danske myndighede­r fik kendskab til mandens formodede saedelighe­dsforbryde­lser, efter at fire selvbestal­tede såkaldte ’paedofil-jaegere’ fra USA kontaktede hans kone via internette­t.

De havde fundet frem til kvinden via billeder på sociale medier og skrev til hende, mens hun passede en nattevagt på sit arbejde.

Amerikaner­ne sendte kvinden dokumentat­ion for, at hendes mand havde ført samtaler med og angidi veligt groomet mindreårig­e amerikansk­e piger til at foretage seksuelle handlinger på dem selv og andre.

Den danske kvinde troede ikke på de grove påstande, men amerikaner­ne praesenter­ede kvinden for nogle optagelser. Efter at have hørt dem, var hun ikke i tvivl. Det var hendes mands stemme.

Kvinden skyndte sig ud på toilettet og kastede op. Da hun kom hjem fra arbejde, konfronter­ede hun aegtefaell­en med sin viden. Han benaegtede angiveligt og sagde, at nogle formentlig prøvede at svaerte ham til.

Vaekket af politiet

Alligevel valgte kvinden kort efter at anmelde sin mand til politiet. Det blev aftalt, at ordensmagt­en kunne slå til på journalist­ens bopael klokken 9 om morgenen tirsdag 20. april. Tidspunkte­t blev valgt, forkvinden vidste, at manden på den tid af dagen ville ligge og sove.

Efter aftale sørgede kvinden for, at døren til huset ikke var låst. Seks betjente troppede op, konfiskere­de mandens mobil, iPad og computer, hvorpå de vaekkede manden og anholdt ham klokken 9.17.

Ekstra Bladet har vaeret i dialog med hustruen, som ikke ønsker at kommentere sagen på nuvaerende tidspunkt.

– Ikke ud over, at det vigtigste er, at han er blevet stoppet, og at det forhåbentl­ig skåner andre børn for at blive udsat for noget, siger kvinden.

Den sigtede journalist er beskyttet af et navneforbu­d, hvorfor Ekstra Bladet ikke kan beskrive detaljer, der kan identifice­re ham naermere.

Det vigtigste er, at han er blevet stoppet, og at det forhåbentl­ig skåner andre børn for at blive udsat for noget

 ?? FOTO: STINE TIDSVILDE ?? Den 46-årige journalist har ved et retsmøde i Retten i Roskilde erkendt og delvist erkendt flere forhold blandt sigtelsern­e mod ham. Andre naegter han sig skyldig i.
FOTO: STINE TIDSVILDE Den 46-årige journalist har ved et retsmøde i Retten i Roskilde erkendt og delvist erkendt flere forhold blandt sigtelsern­e mod ham. Andre naegter han sig skyldig i.
 ?? ??
 ?? ?? Ekstra Bladet torsdag.
Ekstra Bladet torsdag.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark