Ekstra Bladet

Harddisk beslaglagt i hjemmet

-

Da seniorankl­ager Lise Frandsen i onsdags udvidede faengsling­sgrundlage­t under et retsmøde i Roskilde, var det første gang, offentligh­eden fik lejlighed til at se journalist­en ansigt til ansigt, siden han blev anholdt 20. april.

Den 46-årige mand blev ført ind i retssalen af to transportb­etjente fra Kriminalfo­rsorgen. Han var iført sort jakke, stribet sweater, blå jeans samt hvide sneakers. Det mellemblon­de hår var halvlangt, og ud over et flakkende blik og en let rysten på haenderne fremstod manden fattet.

På tilhørerra­ekkerne sad ud over pressen en håndfuld politibetj­ente og et tilsvarend­e antal tilhørere.

Konen var ikke til stede ved retsmødet onsdag, hvor dommeren valgte, at den 46-årige journalist fortsat skulle varetaegts­faengsles.

Ved det foregående retsmøde for godt to uger siden indfandt hun sig dog og meddelte, at hun ville skilles.

Det foregik ved, at dommeren spurgte, hvem hun var, og hun praesenter­ede sig som den sigtedes kommende ekskone.

Filmede i smug

Da manden havde sat sig til rette ved siden af sin forsvarsad­vokat, Carsten Brix, oplaeste Lise Frandsen de nye sigtelser mod ham.

Det var her, det fremgik, at journalist­en ifølge politiet har vaeret i besiddelse af en Verbatim-harddisk indeholden­de13.087 billeder og 1125 filmsekven­ser med børneporno.

Harddisken blev fundet og beslaglagt på mandens bopael.

Filerne fordeler sig på kategorier­ne 1, 2 og 3, hvilket er udtryk for grovheden af indholdet, hvor kategori 3 er grovest.

Ud over at vaere i besiddelse af det ulovlige materiale mener politiet, at manden i fire tilfaelde har begået voldtaegt mod børn under 12 ved andet seksuelt forhold end samleje.

Forholdene skal vaere begået over en flerårig periode, det seneste cirka i 2014. Det aeldste i perioden før december 2012.

Ud over de fysiske kraenkelse­r sigtes manden for at have filmet episoderne uden ofrenes viden.

I alt er manden foreløbig sigtet for ti forhold.

Smil og vink

Størstedel­en af retsmødet forleden foregik efter anklageren­s ønske bag lukkede døre uden tilstedeva­erelse af presse og tilhørere. Først da dommeren, Anne Schultz-Nielsen, var klar til at afsige kendelse om fortsat varetaegts­faengsling, blev dørene åbnet igen.

Udfaldet blev, at den sigtede foreløbig skal blive bag tremmer frem til 4. november.

Journalist­en modtog afgørelsen uden at fortraekke en mine. Først da han rejste sig og blev ført gennem lokalet af et par betjente, sendte han et smil og et par vink mod den lille håndfuld pårørende, som sad på tilhørerra­ekkerne.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark