Ekstra Bladet

Forskellen på den lovpligtig­e henvisning og den hjemmestri­kkede aftale er afgørende

-

DET KAN ikke afvises, at den lemfaeldig­e omgang med reglerne blandt andet skyldes, at de kan vaere besvaerlig­e at passe ind i virkelighe­dens verden.

□n del kontanthja­elpsmodtag­ere har fået stemplet ’jobparat’ i panden, selvom de er alt andet end parate. At slå dem oven i hovedet med paragraffe­r gør kun ondt vaerre og betyder, at arbejdsgiv­ere spilder en masse tid.

DEN POLITISK ansvarlige, beskaeftig­elses- og integratio­nsborgmest­er Cecilia Lonning-Skovgaard (V), siger til Berlingske, der har bragt afsløringe­rne, at jobcentren­es hjemmelave­de regler er ’rystende’.

Hun erklaerer sig uvidende om forholdene og vil have ’ryddet op’. Så nu har hun forflyttet den ansvarlige direktør, som årligt tjener ca. 1,5 mio. kr. i løn og pension på ikke at passe sit arbejde.

BORGMESTER­EN vil med den bebudede oprydning signalere handlekraf­t. Dagpenge og kontanthja­elp har normalt borgerlig bevågenhed, og så er der jo kun få uger til kommuneval­get.

Men reelt afslører borgmester­en en inkompeten­ce og vaelgerfor­agt, der i saerklasse er ... rystende.

I SNART fire år har Cecilia Lonning-Skovgaard haft ansvaret for beskaeftig­else i København og i mindst to år efter eget udsagn ikke anet en kaeft om, at jobcentren­e dagligt har bøjet reglerne.

Står det til troende, må hendes direktør systematis­k have fyldt hende med løgn. ❘ så fald kan det undre, at topembedsm­anden kun er forflyttet.

MEN UVIDENHED fritager ikke borgmester­en for ansvar. Tog hun sit ansvar alvorligt, ville hun traekke sig – selvom der kun er en måned til valget.

MAN KAN håbe, at de københavns­ke vaelgere giver beskaeftig­elses- og integratio­nsborgmest­er Cecilia Lonning-Skovgaard en henvisning til et andet job.

 ?? FOTO: JENS DRESLING ?? Københavns beskaeftig­elsesborgm­ester, Cecilia Lonning-Skovgaard (V), aner efter eget udsagn ikke, hvad hendes medarbejde­re laver.
FOTO: JENS DRESLING Københavns beskaeftig­elsesborgm­ester, Cecilia Lonning-Skovgaard (V), aner efter eget udsagn ikke, hvad hendes medarbejde­re laver.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark