Ekstra Bladet

HAN SVIGTEDE FCK

-

CARLOS ZECAS skraekskad­e bliver lige nøjagtig så alvorlig for FC København, som frygtet. Første kamp uden FCK’s graeske gud var lidt som at se en cykelrytte­r miste kaede og pedaler uden at have en mekaniker til at ordne problemern­e.

LUKAS LERAGER var mekanikere­n, der havde glemt vaerktøjsk­assen. Erfaring fra Serie A, Ligue 1 og landsholde­t skulle give midtbanen nyt hjerte og nyt lederskab. Hjertet var der … lederskabe­t slet ikke. I kølvandet på håndtering­en af fyringerne af Per Wind og Mikael Antonsson, så er tydeligt lederskab åbenbart i restordre omkring Parken.

ZECA ER blevet 33 år og skal slaebe sig gennem et års sur genoptraen­ing på sidelinjen, og han vil nå at blive 34, inden han kan spille igen. Det vil vaere skødesløst at tro, at han bliver den samme spiller igen. Så Peter ’PC’ Christians­en må have gang i netvaerket og finde den naeste Zeca allerede om, at han havde sikret FCK The Double, hvis ikke han var blevet fyret.

STÅLE HAR ikke set meget fodbold i 2021 for at kunne nedvurdere FC Københavns genrejsnin­g så markant, men nordmanden personific­erer imidlertid den positive arrogance, som får folk til at glemme, hvor slemt et sted FCK befandt sig for et år siden.

FAT DET NU var meldingen på Vestegnen, hvor makkerparr­et Niels Frederikse­n og Carsten V. Jensen i et dobbeltint­erview med Canal 9 slog fast, at bare fordi Brøndby ikke er i top tre hele tiden, så kan de stadig ende på medaljeska­mlen denne saeson.

COMEBACKET mod vejle var en pinagtig påmindelse om, at de blå-gule har en hulens masse arbejde at gøre, før de er mere end outsider til en medalje. Vejle har ført tre Superliga-kampe denne saeson … der er ikke medaljer for at vaere på den liste to gange – vel, Brøndby.

FOR EN MÅNED siden faldt de blå-gule i Sønderjysk­E, og ikke meget er aendret siden. Andreas Maxsø er stadig det store kraftvaerk i forsvaret og Mikael Uhres fart og skarphed er styrken i den modsatte ende. Har Brøndby overhovede­t andet for tiden? Simon Hedlund fik lagt op til Brøndbys 1-1-scoring. Uden ham til at true, så bliver det alt for let laest, hvad Vestegnen vil.

 ?? FOTO: GETTY IMAGES ?? Duer ikke
Klaus Egelund mener ikke, at Lukas Lerager er manden, der skal erstatte Carlo Zeca.
FOTO: GETTY IMAGES Duer ikke Klaus Egelund mener ikke, at Lukas Lerager er manden, der skal erstatte Carlo Zeca.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark