Ekstra Bladet

– IKKE NOGET

STILLER MED BEDSTE HOLD: Bo Henriksen står ved sit målmandsva­lg, mens Erik Sviatchenk­o vil gøre alt for at støtte op om sin viceanføre­r

-

Det var en 2-2-kamp, der kastede mange samtaleemn­er af sig, men FCM-traener Bo Henriksens keepervalg kom alligevel til at fylde rigtig meget.

Til hans egen overraskel­se i øvrigt.

Sommerens EM-målmand Jonas Lössl måtte igen tage plads på baenken, mens islandske Elias Olafsson trak første-handskerne på.

– Jeg synes, han har vist sig rigtig godt frem, begrundede traeneren efter kampen.

– Vi har de to bedste målmaend i Superligae­n, og så skulle jeg selvfølgel­ig traeffe et valg. Det gik så til Elias.

– Det er et valg som alle andre. Jeg spiller jo med dem, jeg tror er bedst til naeste kamp, og her havde jeg valgt Elias.

– Jeg stiller med det bedste hold. Jeg driver ikke nogen social forretning. Så er der mange holdninger til dem.

– Og de, der ikke bliver valgt, er forhåbentl­ig utilfredse. Ellers ville det da vaere en katastrofe, sagde Bo Henriksen og forklarede, at han har talt en del med Jonas Lössl om situatione­n.

– Det er klart, at han ikke er tilfreds. Lige nu føler vi bare, at Elias er en lille smule bedre. Vi skal have den rigtige følelse.

– Hvordan har Lössl reageret?

– Vores samtaler holder jeg for mig selv, men han har vaeret fremragend­e på traeningsb­anen.

– Han skal jo vise sine holdkammer­ater, at han er bedre. Der er mange måder at reagere på, men det vigtigste er at vise det.

– Jeg har respekt overfor alle medarbejde­re og er aerlig overfor dem. Jeg siger min mening, og så er der folk, der er enige og uenige. Det er jo heldigvis en del af det at drive en fodboldklu­b.

– Betyder det noget, at han er højt i hierarkiet og viceanføre­r?

– Alting betyder noget. Det er da sindssygt vigtigt at have en kulturbaer­er som Jonas. Det skal man ikke tage fejl af.

– Det er jo mennesker, vi lytter til, og som vi har tillid til. Men jeg skal vaere aerlig og tydelig. Det er altid den bedste, der spiller.

Bedst for Elias

Anfører Erik Sviatchenk­o føler med Lössl.

– Det er klart, at Jonas er viceanføre­r. Han kommer hjem fra udlandet og viser et højt niveau, men en uheldig skadespaus­e gør, at der bliver kamp om pladsen, og nu er det Elias, der har taget den.

– Det er fodbold, når det er allervaers­t for Jonas, og når det er allerbedst for Elias.

– Jeg har selv prøvet den situation i udlandet, og det er ikke saerlig sjovt. Så vi skal vaere så støttende og imødekomme­nde som muligt over for Jonas i den svaere situation.

Ingen af de to målmaend var tilgaengel­ige for kommentare­r efter kampen.

 ?? FOTO: LARS RØNBØG/FRONTZONES­PORT VIA GETTY IMAGES ?? Splinter i bagen. Det er langtfra sjovt at vaere Jonas Lössl i øjeblikket, hvor traener Bo Henriksen ser en anden vej.
FOTO: LARS RØNBØG/FRONTZONES­PORT VIA GETTY IMAGES Splinter i bagen. Det er langtfra sjovt at vaere Jonas Lössl i øjeblikket, hvor traener Bo Henriksen ser en anden vej.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark