Ekstra Bladet

SMITTET MED CORONA INDEN VM-KAMP

KATASTROFA­L OPTAKT: Dina Thorslund blev smittet fem uger før sit titelforsv­ar i Kolding. Den danske verdensmes­ter er stadig opsat på at banke Zulina Muñoz i kanvassen

- ANDERS FUNDER

Den danske verdensmes­ter Dina Thorslund har fået den vaerst taenkelige optakt til sit snarlige titelforsv­ar mod den rutinerede mexicaner Zulina Muñoz.

Om fire uger saetter den 27-årige bokser fra Struer sin VM-titel i bantamvaeg­t hos forbundet World Boxing Organisati­on (WBO) på spil i ringen i Kolding foran flere tusinde mennesker.

Jeg slap heldigvis ud af isolation i fredags. Det var virkelig skønt

Men der er en overhaenge­nde fare for, at det danske publikum ikke får en toptunet Thorslund at se.

For godt to uger siden blev den danske hardhitter nemlig smittet med coronaviru­s – og dermed blev optakten for den dobbelte verdensmes­ter til det prestigefy­ldte titelforsv­ar i Sydbank Arena lørdag 13. november smadret splitsekun­d.

For 12 dage i selvisolat­ion er på ingen måde ideelle forhold, når kampformen og refleksern­e i ringen skal finpudses inden et stort boksebrag.

Thorslund selv er fortsat ved godt mod.

– Jeg slap heldigvis ud af isolation i fredags. Det var virkelig skønt. Og jeg har det faktisk bedre. Det var en hård omgang at komme igennem ... men det er lige før, at virussen ikke var det vaerste – isolatione­n var hårdest, fortaeller Dina Thorslund til Ekstra Bladet.

– Flere gange troede jeg, at feberen var på vej vaek, men så ramte den igen både morgen og aften. Jeg har haft hovedpine og ledsmerter og selvfølgel­ig vaeret snottet og enormt traet. Jeg ville lyve, hvis jeg påstod, at jeg ikke havde vaeret påvirket af det, indrømmer den danske verdensmes­ter.

Hurtigere traet

på et dog

En trodsig Thorslund er fortsat opsat på, at virussen ikke skal spolere hendes planer om at banke den 34-årige Muñoz i gulvbraedd­erne og dermed nappe endnu en spektakula­er skalp i karrieren.

– Det er på ingen måde optimalt at blive smittet med coronaviru­s en måned før et titelforsv­ar. Og jeg har da vaeret bekymret for, om jeg kan nå tilbage på 100 procent. Under alle omstaendig­heder laegger jeg nu alle kraefter i og presser kroppen så meget som muligt.

– Jeg har heldigvis ikke haft problemer med lungerne, til gengaeld bliver jeg hurtigere traet, men det skal traenes, vaek siger Thorslund.

Thorslunds mangeårige traener og manager, Thomas Madsen, erkender, at timingen mildt sagt er katastrofa­l.

– Det er bare pisse uheldigt. Men det kan ikke betale sig at bruge unødig energi på ting, man alligevel ikke kan gøre noget ved.

– Som jeg kan forstå på Dina (Thorslund, red.), er det heldigvis ikke lungerne, der er problemet, det er mere de typiske influenzas­ymptomer og ømme muskler, siger Thomas Madsen til Ekstra Bladet.

Kan traekke sig

Flere gange troede jeg, at feberen var på vej vaek, men så ramte den igen både morgen og aften

Han gruer dog stadig for at sygdomsfor­løbet og de mange dage i isolation vil

 ?? FOTO: CLAUS BONNERUP ?? Jernnaeve
Dina Thorslund ved et tidligere titelforsv­ar. Modstander­en var serbiske Nina Radovanovi­c.
FOTO: CLAUS BONNERUP Jernnaeve Dina Thorslund ved et tidligere titelforsv­ar. Modstander­en var serbiske Nina Radovanovi­c.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark