Ekstra Bladet

OFRENE BLEV DRAEBT MED STIKVÅBEN

Den 37-årige gerningsma­nd lagde bue og pil fra sig, inden han draebte fem mennesker i norske Kongsberg

-

De fem ofre i Kongsberg-angrebet blev draebt med stikvåben. Det oplyser norsk politi mandag på et pressemøde ifølge VG og NRK.

Tidligere har det vaeret fremme, at den sigtede – 37årige Espen Andersen Bråthen – skød med bue og pil, men det har ifølge politiet ikke vaeret drabsvåbne­t.

Politiet ønsker af hensyn til efterforsk­ningen ikke at naevne typen af stikvåben, der er brugt i angrebet.

Ifølge politiets undersøgel­ser kan man nu slå fast, at angrebet startede onsdag i Coop-butikken i Kongsberg.

Skød en raekke pile

Her skød gerningsma­nden blandt andet med bue og pil mod en politimand, som var i butikken i sin fritid.

Herefter gik han ud af butikken og tog videre mod et boligområd­e i Hyttegata.

– I områderne Myntgata og Peckelsgat­e skød sigtede en raekke pile. På et tidspunkt laegger han bue og pil fra sig, og så går turen videre til Hyttegata, siger politiinsp­ektør Per Thomas Omholt.

– I Hyttegata draeber han fem personer med stikvåben – både på private adresser og i det offentlige rum. Foreløbig tyder alt på, at disse ofre er tilfaeldig­e, siger han ifølge NRK.

Det var fire kvinder og en mand, der blev draebt i angrebet. De var i alderen 5278 år.

Ifølge politiet kan det samlede antal foruretted­e blive tocifret – altså mindst ti

Derudover har det vaeret fremme, at yderligere tre personer var sårede, men ifølge politiet kan det samlede antal foruretted­e blive tocifret – altså mindst ti.

Psykisk sygdom

Per Thomas Omholt siger på pressemøde­t, at politiets teori om, at psykisk sygdom er en del af motivet, er blevet styrket.

Det har vaeret fremme, at gerningsma­nden er konvertere­t til islam, men en teori om, at det skulle vaere motivet til angrebet, er ifølge politiet blevet svaekket.

– Han har sagt det offentligt (at han var konvertere­t, red.), men ikke fulgt det op i praksis, siger Per Thomas Omholt ifølge VG.

Espen Andersen Bråthen har anerkendt de faktiske forhold i sagen, men har ikke taget stilling til, om han har begået noget ulovligt.

 ?? FOTO: NTB/RITZAU SCANPIX ARKIVFOTO ?? Ifølge politiets undersøgel­ser kan man nu slå fast, at angrebet startede onsdag i Coop-butikken i Kongsberg, hvorefter Espen Andersen Bråthen fortsatte til et boligområd­e.
Espen Andersen Bråthen fik skudt pile efter politiet, men brugte åbenbart et stikvåben senere.
FOTO: NTB/RITZAU SCANPIX ARKIVFOTO Ifølge politiets undersøgel­ser kan man nu slå fast, at angrebet startede onsdag i Coop-butikken i Kongsberg, hvorefter Espen Andersen Bråthen fortsatte til et boligområd­e. Espen Andersen Bråthen fik skudt pile efter politiet, men brugte åbenbart et stikvåben senere.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark