Ekstra Bladet

KAPKØRSEL DRAEBTE 21-ÅRIG

Lejet bil kørte om kap med to andre biler, da den ramte offeret i fodgaenger­felt

- JAN SØGAARD CECILIE E. VAINIO js@eb.dk cecilie.e.vainio@eb.dk

Tre biler kørte om kap på Borups Allé i København med over 120 km/t og i krydset ved Mågevej endte vaeddeløbs­kørslen i tragedie, da den ene bil ramte en 21-årig mand i fodgaenger­feltet.

Han blev draebt på stedet, og bilinspekt­øren vurderer, at bilen, en lejet Mercedes, på tidspunkte­t for ulykken kørte 100 km/t, hvor graensen er 60 km/t.

Nu går politiet efter at få idømt den 19-årige bilist mere end fire års faengsel for blandt andet uagtsomt manddrab under saerligt skaerpende omstaendig­heder. Derfor er sagen rejst ved et naevninget­ing.

Den 19-årige, der har siddet varetaegts­faengslet siden ulykken 20. juni, naegter sig skyldig. I grundlovsf­orhøret forklarede han, at han kørte paent og blot fulgte trafikken, da ulykken skete.

Kraever udvisning

Ifølge tiltalen er de to bilister, som den 19-årige kørte om kap med, endnu ikke identifice­rede. De tre biler raesede afsted ved 01.20 tiden om natten mellem krydset Ågade og Falkonér Allé og frem til krydset på Borups Allé, hvor påkørslen skete. Farten under kapkørslen lå mellem mindst 126 km/t og op til 145 km/t, viser politiets beregninge­r. I grundlovsf­orhøret blev det oplyst, at GPS’en i ulykkesbil­en indikerede en hastighed på 116 km/t, som pludselig faldt til 0 efter påkørslen ved en hård opbremsnin­g.

– Vi mener, at der er flere skaerpende omstaendig­heder, så vi vil nedlaegge påstand om mere end fire års faengsel, siger advokaturc­hef Kristian Kirk Petersen. Han nedlaegger også påstand om udvisning af den 19-årige i mindst seks år, ubetinget frakendels­e af førerrette­n og konfiskati­on af bilen.

Mercedes’en ejes af firmaet Share Now og var korttidsle­jet af den 19-årige via firmaets app. Han havde to kammerater med i bilen, som også blev anholdt efter ulykken, men der er ikke rejst tiltale mod dem.

Bilen skal konfiskere­s

De tre kammerater havde besøgt en ven i NV-kvarteret, hvor de havde set fodbold. Så ville de køre ud til en kammerat på Amager og lejede bilen via appen Share Now. Det er naesten lige så nemt som at tage en taxa, fordi Share Nows biler står parkeret rundt om i byen. Man låser dem op med appen og betaler pr. minut eller time og parkerer bilen, når turen er slut.

Firmaet står nu til at miste deres Mercedes, hvis den 19-årige bliver dømt, og bilen konfiskere­t.

Sagen er sendt til Retten på Frederiksb­erg, der endnu ikke har berammet den. Anklageren forventer, at der skal bruges fire retsdage, blandt andet til afhøring af vidner til kapkørslen og ulykken og dokumentat­ion af de tekniske undersøgel­ser.

 ?? FOTO: KENNETH MEYER ?? Ulykkesbil­en, der fik knust frontruden ved påkørslen, var korttidsle­jet med appen Share Now. Bilen kraeves konfiskere­t og den 19-årige fører udvist efter afsoning af straffen.
FOTO: KENNETH MEYER Ulykkesbil­en, der fik knust frontruden ved påkørslen, var korttidsle­jet med appen Share Now. Bilen kraeves konfiskere­t og den 19-årige fører udvist efter afsoning af straffen.
 ?? ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark