Ekstra Bladet

KLAPPER I OM LINSE-BOG Forlaget svarer – men ikke på spørgsmåle­ne

LARMENDE TAVSHED: Forlaget bag ’Linse og Didde: Møgkaellin­ger har det sjovere’ vil ikke forklare tankerne bag bogen

- LAURA A. HELLENSBER­G EMMA BUSK JONAS SAND lah@eb.dk; eb@eb.dk josa@eb.dk

Når en ny bog udkommer, er det normalt ingen sag at få forfatter, forlag eller andre involvered­e til at stille op til interviews for at skabe omtale.

Men da Ekstra Bladet i weekenden kunne bringe psykolog Sølve Storms kritik af den nyligt udkomne samtalebog ’Linse og Didde: Møgkaellin­ger har det sjovere’, var det langt fra tilfaeldet.

Her blev Ekstra Bladet i stedet mødt af en mur af tavshed.

Psykisk vold

I bogen beskriver Linse Kessler i detaljer sit nøje planlagte knivstikke­ri mod en veninde i 1995, og den passage har ifølge Sølve Storm karakter af psykisk vold mod offeret:

– Det virker, som om man ikke har taenkt på offeret, da man har udgivet denne bog. Jeg ser det som ret alvorligt, at man udgiver med offerets fornavn. Der er tale om en ret seriøs fejl, når man taenker på, hvor meget vi ved om offerpåvir­kning i dag. Måske kunne det vaere gået for ti år siden, men vi ved bedre nu, lyder det fra Sølve Storm.

Den kritik ønsker JP/Politikens Forlag, som står bag bogen, der af forlaget bliver beskrevet som ’hjertevarm’ og ’humoristis­k’, dog ikke at svare på.

Ekstra Bladet har bedt om et interview med bogens redaktører og med forlagsche­f Kim Hundevadt, men det har de ikke ønsket at stille op til.

Afviser at kommentere

I stedet har Kim Hundevadt sendt et skriftligt svar, som dog ikke besvarer Ekstra Bladets spørgsmål.

Ekstra Bladet ville gerne have haft svar på følgende spørgsmål:

– Har I i forbindels­e med bogens tilblivels­e forsøgt at raekke ud til offeret for at få hendes side af sagen?

– Hvilke tanker har I har gjort jer om de fornaermel­ser, offeret udsaettes for, og at offerets fornavn naevnes?

– Og hvordan forholder I jer til oplysninge­n om, at de ting kan vaere med til at retraumati­sere offeret?

Han henviser til det skriftlige svar og afviser at kommentere yderligere.

Ekstra Bladet har stillet samme spørgsmål til bogens forfatter, Michael Holbek,

der heller ikke har ønsket at komme med en kommentar.

Fra TV3, der med programmer som ’Familien fra Bryggen’ i stor stil står bag Linse Kesslers kendisstat­us, er der også larmende tavshed om kritikken trods flere henvendels­er fra Ekstra Bladet.

Også Linse Kessler selv naegter at svare på spørgsmål.

’Slet mit nummer’

’Jeg ønsker ikke at blive kontaktet af jeres lorteblad laengere. Venligst slet mit nummer, og skriv så en masse braek og usandheder, som I plejer,’ lyder det i en sms fra Linse til Ekstra Bladet.

Det har ikke vaeret muligt for Ekstra Bladet at indhente en kommentar fra offeret.

’I ’Linse og Didde’ er vi på godt og ondt tilbage i 90’ernes Bryggen, der var praeget af rockere, narkohande­l og vold. Det er den verden, Linse og Didde er formet af, og det er den verden, vi får et indblik i i bogen.

Det er altid en balance, når man omtaler voldssager, men selvom Linse på den ene side redegør for, hvordan hun taenkte dengang for 26 år siden, så mener vi også, at hun redegør for, hvordan hun ser på det i dag, mildt sammentruk­ket citat fra s. 61: ’Jeg ved godt, at nogle vil taenke, at jeg gik for vidt. At det jo ikke er i orden at stikke en anden person ned. Og det var det jo heller ikke. Men det skyldtes, at jeg var i livsfare. Og (...) overlevede jo gudskelov.’

Jeg ønsker ikke at blive kontaktet af jeres lorteblad laengere

’Hvis man laeser bogen i sin helhed, synes vi, at man får et nuanceret indblik i en barsk, men også på mange måder rørende verden,’ skriver Kim Hundevadt til Ekstra Bladet, men han undlader at svare på de stillede spørgsmål.

 ?? FOTO: STINE TIDSVILDE ?? Møgkaellin­ger ... ... kalder Linse og didde sig selv i titlen på Michael Holbeks nye bog om deres liv på Bryggen.
FOTO: STINE TIDSVILDE Møgkaellin­ger ... ... kalder Linse og didde sig selv i titlen på Michael Holbeks nye bog om deres liv på Bryggen.
 ?? ?? Omslaget til Linse-bogen
Omslaget til Linse-bogen

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark