Ekstra Bladet

FØLER SIG UDSTILLET

På Instagram skriver Lotte Friis, at hun i dag – efter Jeanette Ottesens selvbiogra­fi ’Fri’ – føler sig mere blottet og stillet til skue for hele Danmark

- POUL FERDINAND JAN KJELDTOFT pf@eb.dk;toft@eb.dk

Stemningen mellem de danske svømmestje­rner Jeanette Ottesen og Lotte Friis har aldrig vaeret rigtig god. I sin selvbiogra­fi ’Fri’, der netop er kommet på gaden, har Ottesen beskrevet, hvordan hun og andre svømmere mobbede Lotte Friis.

’Det er isaer fyrene, der er slemme, og de gør grin med Lotte både foran hende og bag ryggen på hende. Det kan vaere noget med, at hun har en stor numse, at hun ikke vejer det, hun skal, at hun er tyk, måden, hun svømmer på, tøjet, hun går i, eller svømmebril­lerne, hun svømmer med,’ skriver Ottesen i bogen, hvor hun videre skriver, at hun deltog ved at grine med, når der blev mobbet, mens hun aldrig sagde fra.

Jeg er ked af det, hvis jeg har gjort hende ked af det. Så bliver jeg ked af det

Men selvom Jeanette Ottesen i sidste uge kontaktede Lotte Friis og undskyldte for mobningen, så føler Friis sig udstillet i Ottesens bog. Det skriver hun i en raekke såkaldte ’stories’ på Instagram.

Uden for indflydels­e

’I dag føler jeg mig mere blottet og stillet til skue for hele Danmark, end jeg nogensinde har prøvet før’, indleder Lotte Friis sit indlaeg.

Og hun understreg­er, at selvom hun respektere­r Ottesens kamp mod mobning, så falder det hende for brystet, at svømmekoll­egaen ikke har fortalt hende, hvor udpenslet og detaljeret beskrivels­en af mobningen er i bogen.

’Jeg er på intet tidspunkt blevet spurgt om hvorvidt, det er ok. jeg er blevet brugt i hendes bog. Det er MIN historie at fortaelle - ikke hendes.’

’Jeg føler, at jeg er sat uden for indflydels­e på den opfattelse, verden fremover vil have af Lotte Friis’, skriver hun.

En kraenkelse

Lotte Friis respektere­r, at Jeanette Ottesen har ønsket at fortaelle sin side af mobbehisto­rien, men mener, at det er en kraenkelse, at Ottesen naevner hende ved navn.

’Den kan hun godt fortaelle uden mit navn og den detaljered­e beskrivels­e af Jeanettes opfattelse af situatione­rne.’

’Jeanette kontaktede mig i sidste uge, fordi hun ville give mig en undskyldni­ng for sin opførsel dengang. Derefter informered­e hun mig om, at hun ligeledes gav mig en undskyldni­ng i bogen. MEN hun fortalte på intet tidspunkt, at bogen indeholdt et laengere afsnit, hvor hun nøje beskrev forløbet - og udstillede mig.’

’Jeanette har ved sit behov for at fortaelle det, hun opfatter som den fulde historie, sørget for, at mine fremtidige børn, kolleger og alle andre for evigt kan laese historien om ’mobbeoffer­et’ Lotte Friis. Det synes jeg ikke er ok’, afslutter Lotte Friis sit indlaeg på Instagram.

Lettere rystet Ottesen

Jeg føler, at jeg er sat uden for indflydels­e på den opfattelse, verden fremover vil have af Lotte Friis

Ekstra Bladet har tidligere vaeret i kontakt med Lotte Friis, der ikke ønskede at udtale sig, inden hun havde laest bogen. Hun har siden via sms sendt sit indlaeg fra Instagram som sit svar.

Jeanette Ottesen deltog i aftes i ’Go’ Aften Live’ på TV2 og virkede lidt rystet, da Natasja Crone forelagde hende Lotte Friis’ kritik via et båndet indslag.

– Ja … Jeg tror, det første, jeg vil sige, er, at da jeg besluttede mig for at lave en selvbiogra­fi, da besluttede jeg mig for at vaere bundaerlig med de ting, jeg ville fremhaeve i bogen – og det har jeg vaeret, svarede Jeanette Ottesen efter et lille synk og en kort taenkepaus­e.

– Når jeg beskriver om en situation, er det jo også min historie, så jeg føler ikke, at jeg går ind og tager Lottes historie og fortaeller den. Jeg fortaeller det jo faktisk fra min synsvinkel, haevdede den svømmende forfatter, der måske alligevel godt kunne se, at hun har raget lidt på en andens historie.

At mobbe-kapitlet bliver hendes fortaellin­g om Lotte Friis’ historie.

– Ja. Ja, men jeg håber, hun en dag vil fortaelle, hvordan hun har oplevet det, for jeg oplevede det som helt forfaerdel­igt, sagde Jeanette Ottesen.

– Gør det dig ked af det?

– Jeg er ked af det, hvis jeg har gjort hende ked af det.

– Så bliver jeg ked af det.

 ?? ARKIVFOTO: JENS DRESLING ?? Dårlig stemning
Jeanette Ottesen (tv) og Lotte Friis (th) var begge stjerner i den internatio­nale svømmeelit­e.
ARKIVFOTO: JENS DRESLING Dårlig stemning Jeanette Ottesen (tv) og Lotte Friis (th) var begge stjerner i den internatio­nale svømmeelit­e.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark