Ekstra Bladet

KØBEREN STAK AF MED BILEN

FANTASTISK­E TOYOTA: Mads Linnet snydt, så vandet driver, da en potentiel køber ville prøvekøre hans 12 år gamle Aygo

- CECILIE ERLAND VAINIO cecilie.e.vainio@eb.dk

Lørdag satte 33-årige David Linnet fra Horsens sin Toyota Aygo fra 2009 til salg på dba.dk.

Familiens 12 år gamle ekstra-bil skulle indkassere omkring 18.000 kroner, som familien havde planer med.

Derfor var det glaedeligt, da David søndag morgen kunne se, at henvendels­erne strømmede ind. Isaer én potentiel køber var ivrig. ’Mads’, som han praesenter­ede sig som, havde virkelig brug for en ny bil og ville endda byde 2000 kroner over prisen.

Virkede flink

Senere samme lørdag kom ’Mads’ hjem til David Linnet. Hele familien tog imod den potentiell­e køber, der ankom i en Skoda Fabia – alene.

– Jeg spørger ham, hvad han vil gøre med den bil, han kom i, hvis nu han skulle købe vores. Så siger han bare, at han har en kammerat, der bor i naerheden, som kan hente den senere. Så taenker jeg ikke mere over det.

David beskriver ’Mads’ som en høj, lidt ranglet mand på omkring 1,90, iklaedt en termo-heldragt og med kort, naermest sort hår. Han siger, han er fra Esbjerg.

– Han ligner lidt en ’mekanikert­ype’, men er superflink at snakke med, og alt er helt normalt, forklarer David i et opgivende tonefald.

Så da ’Mads’ spørger, om han lige må prøvekøre bilen, havde David Linnet ikke nogen betaenkeli­gheder.

– Skulle du ikke vaere kørt med – ville det ikke have vaeret mest sikkert?

– Jo. Det taenker jeg jo nu, men hans Skoda Fabia står der jo som en slags pant.

’Mads’ kører afsted, og nogle minutter senere opdager familien, at den Skoda, ’Mads’ er kommet i, også er vaek.

– Der må have vaeret en person med, som har gemt sig i naerheden, der er hoppet ind i bilen og kørt afsted. Da vi ser, den er vaek, vidste vi godt, at den var gal.

David ringer hurtigt til politiet og hopper derefter ind i en bil med naboen, og de begynder at køre rundt i naerheden og lede uden held.

Han havde i et forudseend­e øjeblik faktisk taget et billede af den bil. ’Mads’ kørte i, men nummerplad­erne viste sig at vaere stjålet.

Der var kun ansvarsfor­sikring på bilen, og da David selv udleverede nøglen til føreren, kan han ikke få erstatning for sin Aygo.

Efter episoden lagde han et opslag på Facebook, der nu er delt mere end 1500 gange.

– Jeg vil gerne advare andre om at gå i samme faelde, og så håber jeg jo også, at de måske saetter bilen et sted, så vi kan få den tilbage, siger David Linnet.

Jeg vil gerne advare andre om at gå i samme faelde

 ?? FOTO: ANDERS BROHUS ?? Ingen erstatning
David Linnet havde kun en ansvarsfor­sikring, og da han selv udleverede nøglen til tyven, kan han ikke få erstatning.
FOTO: ANDERS BROHUS Ingen erstatning David Linnet havde kun en ansvarsfor­sikring, og da han selv udleverede nøglen til tyven, kan han ikke få erstatning.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark