Ekstra Bladet

MEN OTTESEN MOBBEDE BARE VIDERE

– Ikke en velovervej­et måde at gøre det på, lyder det fra organisati­onen MOT’s direktør om Jeanette Ottesens undskyldni­ng til Lotte Friis

- ANDERS HOPPE THOMASSEN aht@eb.dk

Bølgerne går i den grad højt i disse dage, efter det er kommet frem, at den tidligere stjernesvø­mmer og olympiske medaljetag­er Jeanette Ottesen ikke blot har deltaget i mobningen af en anden tidligere stjernesvø­mmer, Lotte Friis, men sådan set fortsaette­r med at mobbe hende med saerdeles detaljered­e passager i sin nye selvbiogra­fi.

Sagen bliver ekstra speget af, at Jeanette Ottesen, der blandt andet bruger sin bog til at undskylde over for Lotte Friis, igennem otte år har vaeret ambassadør for antimobbe-organisati­onen MOT.

Og nu får Ottesen kritik fra netop MOT for den måde, hun detaljeret fortaeller om mobningen af Lotte Friis på.

Kluntet

– Når man vaelger at fortaelle sådan en historie, så synes vi, at det er vigtigt at huske, hvis historie man fortaeller, siger Stina Grøn, administre­rende direktør i MOT, til Ekstra Bladet.

– Jeg vil altid sige, at det er dem, som det er gået ud over, som skal bestemme, om en historie skal ud.

Stina Grøn siger, at Ottesen har vaeret en ’super ambassadør’ for MOT og mener ikke, det har vaeret hendes intention at såre Lotte Friis.

– Jeg kender Jeanette, og jeg ved, hun ikke er et ondt menneske. Jeg tror, hvis Jeanette kunne sidde over for mig, så ville hun sige, at hun ville ønske, hun havde haft den samtale tidligere med Lotte Friis, inden bogen kom ud, og hun ville ønske, hun havde fortalt mere detaljeret, hvad der stod, siger Stina Grøn.

– Men det er kommet kluntet frem, og det er ikke en velovervej­et måde at gøre det på, siger Stina Grøn.

Efter kapitlet blev offentligg­jort, gik Lotte Friis ud på sin Instagram-profil og fortalte blandt andet, at hun ’føler sig mere blottet og stillet til skue for hele Danmark, end jeg nogensinde har prøvet før’.

Lige nu er der intet, jeg kan sige, som er godt nok

Friis fortaeller også, at ’jeg på intet tidspunkt blev spurgt om, hvorvidt det er o.k., at jeg er blevet brugt i hendes bog. Det er min historie at fortaelle – ikke hendes’.

Oprigtigt ked af det

Ekstra Bladet har forsøgt at få et interview med Jeanette Ottesen, men det har ikke vaeret muligt. I et svar på SMS fortaeller hun, at hun er på taenkepaus­e i MOT.

– Jeg meddelte for mange måneder siden, at jeg ville stoppe i MOT, fordi jeg ikke laengere havde tid til at engagere mig grundet andre projekter, skriver Jeanette Ottesen.

Til kritikken om, at hun har fortalt så grundigt om mobningen af Lotte Friis, forholder hun sig således.

– Jeg er oprigtigt ked af, at have gjort Lotte så ked af det, men lige nu er der intet, jeg kan sige, som er godt nok. Nogle folk vil ikke forstå, hvad det er, jeg mener med min fortaellin­g, men de har heller ikke laest hele bogen, skriver Jeanette Ottesen.

 ?? ??
 ?? FOTO: STINE TIDSVILDE ?? Lotte Friis har fået mange sympatitil­kendegivel­ser efter Jeanette Ottensens bogudgivel­se.
FOTO: STINE TIDSVILDE Lotte Friis har fået mange sympatitil­kendegivel­ser efter Jeanette Ottensens bogudgivel­se.
 ?? ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark