Ekstra Bladet

Europaeisk idioti

-

Den 4. januar traeder EU’s nye kemikaliel­ovgivning i kraft. Med den lov, der har fået navnet REACH, bliver mere end 4000 såkaldt kraeftfrem­kaldende stoffer i tatovering­er forbudt i Europa.

Ifølge Jørgen Serup, der er overlaege på Bispebjerg Hospital, er det dog uden et fagligt fundament, at EU har indført den nye lov. Ingen konkret forskning kan kode cancer sammen med tatovering­er, kun teorier.

Det er katastrofa­lt for tatovering­sbranchen, at den her lov traeder i kraft. Det vil ikke kun lukke for en masse tatovering­sbutikker, men også for en masse passionere­de menneskers livsvaerke­r. Og hvorfor? Ikke

fordi det er farligt eller kraeftfrem­kaldende, men fordi nogle magtliderl­ige blegfede konservati­ve pampere nede i Europaparl­amentet hader tatovering­er.

Noget af det mest ironiske er, at samme politikere vel også er dem, der intet problem har med at ville frede asbest. Asbest, der dokumenter­et draeber omkring 90.000 mennesker om året. De ’farlige’ tatovering­er derimod, de draeber 0.

Hvis Europaparl­amentet uden faglig dokumentat­ion ikke bare kan smadrer et erhverv, men en 5000 år gammel kunstform, hvad bliver så det naeste?

Jonas Schmidt Søndervej 2 Brobyvaerk

 ?? FOTO: PER RASMUSSEN ?? Der er ingen fornuft i det foreståend­e forbud mod tatovering­er, skriver Jonas Schmidt.
FOTO: PER RASMUSSEN Der er ingen fornuft i det foreståend­e forbud mod tatovering­er, skriver Jonas Schmidt.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark