Ekstra Bladet

FIK SKIDEBALLE

Har absolut ikke vaeret tilfreds med udtalelser fra sin fødevaremi­nister Rasmus Prehn oven på landbrugsa­ftalen

- KRISTIAN B. LARSEN JANUS ØSTERGAARD kbl@eb.dk jao@eb.dk

Der var brede smil, da det for nylig lykkedes regeringen at lande en historisk bred landbrugsa­ftale med alle Folketinge­ts partier pånaer Alternativ­et.

Men trods den store bedrift har det bag kulisserne slået gnister internt i regeringen.

Ekstra Bladet kan således afsløre, at statsminis­ter Mette Frederikse­n (S) slet ikke har vaeret tilfreds med en medieoptra­eden fra sin fødevaremi­nister, Rasmus Prehn (S), kort tid efter, at aftalen var i hus.

Statsminis­terens utilfredsh­ed mundede ud en regulaer skideballe til Prehn leveret af Mette Frederikse­n selv, erfarer Ekstra Bladet fra flere kilder med kendskab til sagen.

Mette Frederikse­ns utilfredsh­ed bundede i udtalelser, som Rasmus Prehn gav til Politiken i en artikel 5. oktober. Artiklen har overskrift­en ’Rasmus Prehn fik aldrig adgang til Nicolai Wammens pengekasse’.

Den handler om, at finansmini­ster Wammen i sidste halvdel af september havde overtaget landbrugsf­orhandling­erne fra Rasmus Prehn med det resultat, at der kom flere milliarder på bordet i den endelige aftale.

I artiklen udtaler Rasmus Prehn sig om Nicolai Wammens ekstra penge under forhandlin­gerne.

– Det er klart, at når der kommer penge på bordet, så er det nemmere at lave en aftale, lyder det fra fødevaremi­nisteren.

– De penge måtte du ikke selv disponere? spørger Politiken, hvortil Prehn svarer:

– Det er den måde, man har valgt at arbejde på i regeringen. At når der skal flere penge på bordet, så foregår det hos finansmini­steren. Det er klart, at finansmini­steren har gode forhandlin­gsevner og andet, men det er også klart, at det hjalp rigtig meget, da der kom penge på bordet.

Men den slags udtalelser om regeringen­s interne arbejdsgan­ge, skal man tilsynelad­ende holde sig fra, hvis man ikke vil på kant med Mette Frederikse­n. Det fik Prehn at føle.

Efterfølge­nde skulle han nemlig laegge ører til en skideballe fra statsminis­teren, som ikke lagde skjul på sin utvetydige utilfredsh­ed med Rasmus Prehns optraeden i Politiken.

Party Prehn

Mette Frederikse­ns skideballe faldt i øvrigt kort til inden, at Rasmus Prehn igen var i medierne – dog i en ganske anden sag.

Ekstra Bladet kunne nemlig afsløre, at politiet var troppet op til en fest i fødevaremi­nisterens lejlighed på grund af saerdeles høj musik. Efterfølge­nde forklarede en angrende Prehn, at det netop var landsbrugs­aftalen, som man fejrede.

Som Ekstra Bladet forstår det, afstedkom Prehns party dog ikke den samme vrede hos statsminis­teren, som hans udtalelser om Wammens pengekasse.

Hverken Rasmus Prehn eller Mette Frederikse­n har nogen kommentare­r til sagen, oplyser deres respektive ministerie­r.

Men den slags udtalelser om regeringen­s interne arbejdsgan­ge, skal man tilsynelad­ende holde sig fra, hvis man ikke vil på kant med Mette F.

 ?? FOTO: ANTHON UNGER ?? Fik laest og påskrevet
Rasmus Prehn har fået laest og påskrevet for sine bemaerknin­ger til Politiken om Finansmini­steriets rolle i landbrugsf­orhandling­erne.
FOTO: ANTHON UNGER Fik laest og påskrevet Rasmus Prehn har fået laest og påskrevet for sine bemaerknin­ger til Politiken om Finansmini­steriets rolle i landbrugsf­orhandling­erne.
 ?? FOTO: TARIQ MIKKEL KHAN ?? Mette Frederikse­n var langt fra tilfreds med sin fødevaremi­nisters udtalelser til Politiken.
FOTO: TARIQ MIKKEL KHAN Mette Frederikse­n var langt fra tilfreds med sin fødevaremi­nisters udtalelser til Politiken.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark