Ekstra Bladet

Brandmyndi­ghederne blåstemple­r AGF’s håndtering

-

Brandmyndi­gheden i Østjylland har intet at udsaette på AGF’s håndtering af publikumst­raefferen mod AaB.

– Der var ikke flere på stadion end der måtte, og med tiden blev alle flugtveje også ryddet, så os fra brandmyndi­gheden og politiet har ikke noget at bemaerke i forbindels­e med kampen, slår brandinspe­ktør Anders Jensen fra Østjylland­s Brandvaese­n fast overfor Ekstra

Bladet. Det er brandmyndi­ghederne, der vurderer hvor mange mennesker, der forsvarlig­t kan lukkes ind til store begivenhed­er.

Kampen mod AaB måtte udskydes ti minutter grundet mange tilskuere uden for Aarhus Stadion. Gennem det meste af første halvleg var der mange stående tilskuere på nedgangene på tribunerne, lige som store grupper blev fordelt via løbebanen efter kampstart.

Det er i brandmyndi­ghedernes øjne imidlertid skønhedspl­etter på en aften med mange tilskuere. Officielt var der 19.134 tilskuere på Aarhus Stadion.

Anders Jensen var til stede på stadion og fulgte med egne øjne, hvordan AGF lukkede portene, da den tilladte kapacitet blev nået.

– Der var ikke for mange på stadion.

– Den del var der fuldstaend­ig styr på. Jeg kan simplethen ikke forestille mig, at der er kommet så mange ind uden om taelleappa­raterne, at det har haft betydning, vurderer han.

– Der er mere end ti tomme raekker i AaB’s fanafsnit og dermed mindst 500 ubenyttede saeder der. Alligevel ender tilskuerta­llet lige under kapacitet. Kan du vaere sikker?

– Den personbela­stning, der var blevet oplyst til kampen var praecis 19.216. Der stod rigtig mange mennesker i områderne ved boderne, så det kan vaere årsag til tomme pladser. Så laenge de ikke opholder sig på flugtvejen­e, er det ikke noget, som vi giver opmaerksom­hed, konstatere­r Anders Jensen.

Som udløber af, at AGF for to år siden lukkede 3000 flere tilskuere ind end tilladt mod Silkeborg valgte brandmyndi­ghederne at gå ind i planlaegni­ngen af AaB-kampen for at hindre en gentagelse.

– Det har haft den konsekvens, at der skulle udarbejdes en sikkerheds­plan til denne kamp, som vi og politiet har nikket til, og der vil blive holdt et opfølgende møde.

– Vi var nok ikke opmaerksom­me nok op til Silkeborg-kampen, men denne gang er vi gået ind i planlaegni­ng, som vi normalt gør med arrangører af store begivenhed­er i området, siger Anders Jensen.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark