Ekstra Bladet

Vinder gyser

-

Det danske tennishåb Clara Tauson er klar til anden runde af en WTA-turnering på Tenerife.

Teenageren vandt sin kamp i første runde over den rutinerede brite Heather Watson med 6-4, 2-6, 7-6.

Tauson er syvendesee­det i turneringe­n qua sin placering som nummer 48 på verdensran­glisten, hvor Watson blot ligger nummer 72.

Den 29-årige brite var som ung en lovende spiller, og hun vandt juniorerne­s Wimbledon i 2009. Det helt store gennembrud gennembrud på seniorplan er dog udeblevet.

Efter at have overvundet lidt startprobl­emer fik Clara Tauson godt fat, og danskeren sørgede for det eneste servegenne­mbrud i første saet.

I begyndelse­n af andet saet missede Tauson så fire muligheder for endnu et brud, og i stedet endte danskeren selv med at blive brudt to gange, så et spillemaes­sigt ret lige andet saet endte med de klare cifre 6-2 i britens favør.

Clara Tauson brød omgående i tredje saet og så ud til at vaere ovenpå igen, men med et par staerke dueller fik Heather Watson brudt tilbage til 3-3.

Det lod danskeren sig umiddelbar­t ikke ryste af, for i det efterfølge­nde parti brød hun igen, men opgøret blev alligevel spaendende helt til det sidste.

Tauson kunne serve sejren hjem ved 5-4, men med et par gode forhåndssl­ag fik Watson brudt tilbage, og kort efter skulle kampen afgøres i en tiebreak.

Bagud i tiebreak

I tiebreaken fik Watson overhånden og var foran 5-2, før marginaler­ne efter laengere tids fravaer igen gik Tausons vej, så danskeren fik udlignet til 5-5 og efterfølge­nde fik Tauson kampens første matchbold.

Den missede hun, men da hun fik chancen igen, sikrede hun sig sejren og råbte sin glaede ud.

I anden runde skal hun møde Saisai Zheng, der er lavere rangeret end danskeren.

Elina Svitolina, verdensran­glistens nummer seks, er den eneste top-30-spiller i turneringe­n på Tenerife. Hun kan blive Clara Tausons modstander i tredje runde – kvartfinal­en – hvis begge spillere formår at komme så langt. Ritzau

 ?? FOTO: RITZAU SCANPIX ?? I anden runde skal Clara Tauson møde Saisai Zheng, der er lavere rangeret end danskeren.
FOTO: RITZAU SCANPIX I anden runde skal Clara Tauson møde Saisai Zheng, der er lavere rangeret end danskeren.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark