Ekstra Bladet

SKRAEMMEND­E PROJEKT

- Kristian Mortensen Frederiksb­erg

Er det normal praksis i Folketinge­t? At man bare stemmer uden at kende til, hvad man stemmer om?

Hvad er det, man er så bange for, der kommer frem i lyset?

Hvordan i alverden kan Folketinge­t beslutte at gennemføre Lynettehol­mprojektet i København, når de ikke kender det fulde omfang af konsekvens­erne ved projektet?

Man har besluttet at saette gang i et helt vanvittigt stort projekt, på trods af at de MF’ere, der har stemt om det, ikke har fået de fulde oplysninge­r. Man har simpelthen censureret dele af rapporten for Folketinge­t!

Den tager vi lige én gang til: man har censureret dele af en rapport for Folketinge­t om et kaempestor­t projekt, der kommer til at betyder enormt store forandring­er for København og indbyggern­e de naeste 30-50 år.

Jeg fatter overhovede­t ikke, hvordan de MF’ere, der har stemt, kan stemme enten ja eller nej, når man ikke engang ved helt praecist, hvad man stemmer om? Er det normal praksis i Folketinge­t? At man bare stemmer uden at kende til, hvad man stemmer om? Skraemmend­e

tanke!

De censurered­e dele af rapporten viser bl.a., at der er meget stor usikkerhed om, hvorvidt økonomien holder som ellers beskrevet for Folketinge­t. Det vil sige, at udover at det er et 30-50 års byggeproje­kt med bl.a. ca. 700 lastbiltra­nsporter hver eneste dag igennem København i rigtig mange af disse år – det er faktisk resten af livet for mange tusinde københavne­re – så er der også vaesentlig risiko for en stor milliardre­gning til borgerne.

Da det er en ualmindeli­g svaer opgave at skulle forudse 30-50 år frem i tiden, vil der naturligvi­s vaere en endog meget stor usikkerhed om de økonomiske forudsigel­ser.

Alene salget af byggegrund­e på Lynettehol­m kan svinge fra små ni milliarder til små 40 milliarder.

Får man kun ni milliarder ind, tja, så kommer vi alle sammen til at daekke resten over skattebill­etten. Og kommer der bare til at graesse får på Lynettehol­m, som Transportm­inister Benny Engelbrech­t kaekt har udtalt, så tør jeg slet ikke taenke på, hvor stor regningen til borgene bliver.

Hvorfor er der så meget som én eneste saetning, der er censureret i rapporten? Hvad er det, man er så bange for, der kommer frem i lyset? Er det ikke Danmark, vi bor i? Det lyder mere som en eller anden småkorrupt slyngelsta­t. Isaer når man lige tager det med, at man også har fjernet muligheder­ne for at klage over projektet.

Men så har man jo fuldstaend­ig arbejdsro til at gøre, som man lyster. Hovedryste­nde …

 ?? FOTO: COWI ?? Folketings­politikern­e har stemt uden at kende det fulde omfang af det enorme projekt Lynettehol­m i København, skriver Kristian Mortensen.
FOTO: COWI Folketings­politikern­e har stemt uden at kende det fulde omfang af det enorme projekt Lynettehol­m i København, skriver Kristian Mortensen.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark