Ekstra Bladet

SIGTER RAPPERS VEN FOR DRABSFORSØ­G

NYE BEVISER: Anklagemyn­dighed rejser nye sigtelser efter fund i drabssag

- CAMILLA MARIE NIELSEN METTE PEDERSEN cama@eb.dk mepe@eb.dk

Hvad skete der egentlig på Jydsk vaeddeløbs­bane 22. juli sidste år, hvor to grupper mødtes til det, der skulle have vaeret en hashhandel for 1,8 millioner kr., men i stedet endte i skuddrabet på den 25-årige aarhusians­ke rapper Shmur?

Østjylland­s Politi ser ud til at vaere taettere på svaret, efter at efterforsk­ere i begyndelse­n af oktober pludselig har fået adgang til nye beviser i drabssagen.

I sidste uge valgte anklagemyn­digheden nemlig at fremsaette helt nye sigtelser mod den ene af den draebte rappers venner, en 23-årig mand, som var til stede den skaebnesva­ngre aften i 2020.

Udsaetter sag

Manden har indtil nu alene vaeret tiltalt for at have deltaget i hashhandle­n på rapperens side. Nu mener politi og anklagemyn­dighed, at den 23-årige mand ved det fatale møde på vaeddeløbs­banen var bevaebnet.

Ifølge de nye sigtelser forsøgte han i den forbindels­e at draebe modparten i handlen – herunder en 42årig pusher fra Christiani­a, der selv er tiltalt for drabet på rapperen med det borgerlige navn Abukar Ali. De nye sigtelser kommer, efter at Retten i Aarhus tidligere på måneden på ubestemt tid måtte udsaette sagen om drabet på Abukar Ali. Politiet havde ellers erklaeret sagen faerdigeft­erforsket, og retssagen var indledt ved et naevninget­ing i september. Inden udsaettels­en nåede retten at gennemføre tre retsdage, og her kom det frem, at den 42-årige drabstilta­lte erkendte at have skudt rapperen.

Men skuddene faldt ifølge pusheren i selvforsva­r, fordi rapperen og hans venner ifølge den 42-åriges forklaring truede, skød efter og forsøgte at frarøve ham de 1,8 millioner kroner, som han havde medbragt.

Pengene var betaling for 50 kilo hash, som Abukar Ali og hans venner ifølge den 42-årige efter aftale skulle udlevere.

Krypterede beskeder

Sagens anklager, Birgitte Ernst, ønsker ikke at oplyse, praecis hvilke beviser, der har ført til de nye sigtelser om drabsforsø­g og våbenbesid­delse mod den 23årige mand. – Men der er ikke sket nogen fejl fra vores sige, der gør, at sigtelsern­e ikke var med første gang. Og jeg kan desvaerre ikke redegøre for, hvorfor de først kommer nu, fordi den del af sagen kører for lukkede døre, siger hun til Ekstra Bladet. Ved udsaettels­en af den verserende naevninges­ag kom det dog frem, at politiets nye beviser er materiale fra den krypterede beskedtjen­este SKY ECC.

Fra udenlandsk­e efterforsk­ere har dansk politi modtaget mere end hundrede linjers korrespond­ance mellem de tiltalte, som er sendt via den krypterede tjeneste i dagene efter drabet.

– Oplysninge­rne har vi fået fra Frankrig, men i det materiale, vi har modtaget, mangler der stadig nogle dele. Ligesom vi mangler tilladelse fra Frankrig til at bruge det. Det har retten nu givet os tid til, sagde anklageren i den forbindels­e.

Den 42-årige drabstilta­lte erkendte at have skudt rapperen

 ?? ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark